Ciuperci de post la cuptor

Ciuperci de post la cuptor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

INGREDIENTE. 8 ciuperci foarte mari, 1 ceapă mică, 2 linguri morcov ras,1/2 ardei kapia sau ardei gras roşu, 6-7 linguri ulei,1 legătură mărar, 2 căţei usturoi, sare, piper, 1 vârf cuţit boia.

PREPARARE. Se curăţă morcovul, apoi se rade pe răzătoarea mică. Se toacă ceapa cât mai mărunt, apoi 1/2 din ardeiul kapia în cubuleţe. Se încing 3 linguri de ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa împreună cu morcovul şi ardeiul. Se curăţă ciupercile şi codiţele acestora se toacă. Acestea se vor pune peste legumele călite. Acesta este momentul în care se adaugă sare, piper, boia. Se continuă călirea aproximativ 2 minute. Pentru cei care nu au o problemă cu folosirea alcoolului în mâncare, acesta este momentul în care se pot stropi ciupercile cu puţin rom (sau coniac). Se presară pătrunjelul tocat, se adaugă usturoiul dat prin presă, apoi se amestecă. Continuaţi să căliţi încă 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc. Legumele sotate vor fi folosite pentru a umple ciupercile. Aranjaţi ciupercile într-o tavă în care aţi turnat restul de ulei pe fundul acesteia. Se coc ciupercile umplute de post timp de 15-20 minute, în funcţie de puterea cuptorului din dotare.

Citit 631 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.