Modul în care respiri îţi poate influenţa viaţa sexuală

Modul în care respiri îţi poate influenţa  viaţa sexuală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deși ar putea părea că nu există o relaţie directă între cele două, pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale este bine să ţii cont și de modul în care respiri. Cel puţin bărbaţii trebuie să fie atenţi la acest aspect. Anxietatea, stresul, sănătatea mintală, tensiunea arterială și chiar felul în care respiri pot avea impact asupra vieţii tale sexuale, atrag atenţia specialiștii celebrei Clinici Mayo din Statele Unite ale Americii.

Poate ești surprins să descoperi că respiraţia este un factor important în această problemă, însă există o legătură directă între respiraţie și disfuncţia erectilă. Astfel, respiraţia deficitară este un factor care contribuie la prezenţa disfuncţiei erectile, mai exact, incapacitatea constantă sau repetată de a obţine sau de a menţine erecţia un anumit timp, pentru a susţine actul sexual. „Respiraţia poate fi un factor în apariţia disfuncţiei erectile. Respiraţia deficitară poate afecta circulaţia, ducând la disfuncţie erectilă”, a spus medicul urolog Paul Thompson, pentru „Best Life”, scrie clickpentrufemei.ro.

Concret, respiraţia exclusiv pe gură este factorul din spatele acestei probleme. Conform unui studiu, publicat în „Journal of Oral Health and Dental Science”, 68 la sută dintre participanţii cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani care au respirat pe gură, au avut dificultăţi de natură sexuală, cum ar fi: disfuncţie erectilă, ejaculare precoce și libido scăzut.

„Anumite tipuri de respiraţie, cum ar fi respiraţia pe gură, cresc riscul de tulburări de somn. Când nu dormi bine, nivelul de testosteron scade, iar riscul de disfuncţie erectilă crește”, a spus medicul Justin Houman. În plus, conform Clinicii Cleveland, cei care respiră pe gură inhalează mai multe bacterii, toxine și particule dăunătoare în corp.

Care sunt soluţiile?

Dacă obișnuiești să respiri pe gură, medicul Houman te sfătuiește să exersezi inspiraţia și expiraţia pe nas, pe tot parcursul zilei. La fel de important este și să te asiguri că nu ai nasul înfundat. Un truc eficient este să îţi sprijini capul de o pernă mai mare când dormi, deoarece acest lucru te va ajuta să respiri mai bine pe nas.

Citit 605 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2023 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.