Genele dictează cât de fericit vei fi sau nu în căsnicie

Genele dictează cât de fericit vei fi sau nu în căsnicie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ultimii ani, rata divorţurilor a crescut semnificativ. Pentru că despărţirile reprezintă un subiect de interes, specialiştii au vrut să afle care sunt cauzele care duc la separare, dar şi ce poate contribui la fericirea relaţiei, pe termen lung.

Începând cu 1970, divorţurile s-au înmulţit, la nivel global. Unii spun că situaţia financiară, diferenţa de vârstă dintre parteneri sau nivelul de educaţie sunt factori care contribuie la despărţire, însă potrivit unui nou studiu, genele au o legătură semnificativă.

Cercetătorii de la Universitatea din Arkansas au studiat 71 de cupluri căsătorite şi le-au cerut să completeze periodic sondaje despre relaţia lor, la fiecare patru luni, timp de trei ani. Între timp, specialiştii au recoltat probe ADN şi au aflat mai multe şi despre familiile cuplurilor.

Interesant este că oamenii de ştiinţă care au efectuat studiul au descoperit că genetica ar putea fi responsabilă pentru succesul căsătoriei. Potrivit rezultatelor, persoanele care prezentau un anumit profil genetic, denumit de cercetători „gena căsătoriei fericite“, au raportat că au o relaţie mai fericită alături de partenerii actuali.

Ce înseamnă acest lucru? Cei care au în familie modelul genetic al „căsniciei fericite“ au mai multă încredere în partenerul lor, îl iartă mai uşor şi sunt, în general, sunt mai mulţumiţi de căsnicia lor decât cei care nu au avut în familie modelul căsniciei fericite.

Citit 414 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2023 12:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro