Ştiaţi că...
Foto: CSID

Ştiaţi că...
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Scrumbia de Dunăre este unul dintre puţinii peşti migratori din România. Una dintre cele mai interesante curiozităţi legate de această specie este că în timpul migraţiei pe fluviu spre locurile de reproducere nu se hrăneşte.

În acelaşi timp, micuţa scrumbie demonstrează că "esenţele tari se ţin în sticluţe mici" şi, cu cât peştii sunt mai mici, cu atât sunt mai sănătoşi pentru organism şi mai lipsiţi de toxine.

Scrumbia este binecunoscută pentru proprietăţile sale anticoagulante, antiinflamatoare, hipotensive şi antioxidante datorită nivelului de acizi graşi Omega 3. Aceştia ajută la prevenirea diverselor afecţiuni cardiovasculare, a depresiei, menţin sănătatea creierului încetinind declinul cognitiv şi afecţiunile asociate cu îmbătrânirea, contribuie la tranzitul intestinal şi la refacerea stocului de colagen.

Scrumbia este un peşte indicat în dieta celor ce vor să scadă în greutate. O porţie de 100 de grame de scrumbie conţine doar 136 de calorii, dar asta depinde şi de modul în care este preparată.

Citit 2355 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Aprilie 2023 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.