INGREDIENTE. 2 pachete coşuleţe de minitarte gata preparate, 200 g cremă de brânză, 3 linguri smântână, 150 g somon afumat, 2 linguriţe zeamă de lămâie, coaja a jumătate de lămâie, sare, piper;
PREPARARE. Pentru a pregăti această reţetă în timp record, e necesar să ai coşuleţele de minitarte cumpărate, gata făcute. Dacă totuşi doreşti să le prepari complet de la zero, foloseşte reţeta de blat de tartă. Întinde blatul de tartă după ce l-ai dat la rece şi decupează-l cu o formă rotundă. Pune formele decupate într-o tavă de minitarte sau de brioşe, unsă cu ulei înainte şi apasă-le central, încât să rămână uniform întinse pe pereţii formelor. Înţeapă aluatul din loc în loc cu o scobitoare, apoi dă formele la cuptor pentru maximum 12-15 minute, până când coşuleţele pentru tarte se rumenesc frumos. Lasă-le să se răcească, apoi umple-le. Bate crema de brânză cu smântână, puţină sare şi piper, apoi adaugă zeama de lămâie şi coaja a jumătate de lămâie. Pune compoziţia într-un poş şi umple coşuleţele de tartă. Deasupra fiecărei minitarte cu cremă de brânză aşază o feliuţă subţire de somon afumat.