Cinci sfaturi pentru un piept de pui delicios

Cinci sfaturi pentru un piept de pui delicios
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

1.Umeziți carnea

Așezați pieptul de pui într-un vas și turnați peste acesta un pahar de apă caldă cu puțină sare. Lăsați carnea în apă timp de 15 minute.

2.Folosiți mai mult ulei

Înainte de a coace sau prăji carnea, ungeți-o bine cu ulei pe toate părțile. Carnea va rămâne fină, nu se va usca prea tare și se va acoperi cu o crustă rumenă, extrem de apetisantă.

3.Mai multe condimente

După ce veți unge pieptul de pui cu ulei, acoperiți-l cu un strat de condimente și ierburi aromate preferate. Pieptul de pui se combină perfect cu usturoi, cimbru, boia de ardei, turmeric, curry, piper, sare.

4.Temperatură mai mare, timp mai puțin

Setați cuptorul la o temperatură mai mare și coaceți carnea ceva mai puțin timp decât este recomandat sau decât ați copt-o până acum. Nu pregătiți pieptul de pui mai mult de 40 de minute. Veți fi uimiți cât de fină și suculentă se va obține carnea, pregătită la temperatură mare, mai puțin timp.

5.Mai multă răbdare

Nu vă grăbiți să tăiați carnea imediat ce ați scos-o din cuptor sau din tigaie. Păstrați carnea în folie de aluminiu sau în tigaia acoperită cu capac pentru încă 10 minute.

Citit 779 ori Ultima modificare Duminică, 23 Aprilie 2023 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.