Pui pe sticlă la cuptor, cu bere neagră

Pui pe sticlă la cuptor, cu bere neagră
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rețeta de pui pe sticlă la cuptor este deliciul serilor în familie. Puiul va avea nevoie de un proces de marinare, ca să îi exploatezi frăgezimea. Rezultatul final va avea o crustă delicioasă. În timpul preparării, puiul va lăsa o zeamă. Aceasta va contribui la formarea crustei și poate funcționa ca un sos pentru garnituri. După gust, în tavă mai poți adăuga cartofi cruzi, ciuperci și/sau morcovi cruzi.

Ingrediente: 1,5 kg pui, 500 ml bere neagră, 1 linguriță boia dulce, sare, piper, rozmarin, 3 linguri ulei, 3 căței usturoi;

Preparare: Puiul întreg se spală și se pune într-un bol. Într-un alt bol se pregătește un sos format din boia, sare, piper, rozmarin și jumătate din cantitatea de bere. Se pune peste pui acest sos și se lasă la marinat două ore. După cele două ore, punem puiul pe o sticlă sau un suport special pentru pui și îl ungem cu ulei. În suportul pentru pui punem cantitatea de bere rămasă și usturoiul. Îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 60 minute sau până când credem că este bine făcut. Cât timp este în cuptor, îl mai ungem cu berea cu usturoi din suport.

Citit 855 ori Ultima modificare Duminică, 14 Mai 2023 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.