Prăjitură la tavă, cu cremă de vanilie și cocos

Prăjitură la tavă, cu cremă de vanilie și cocos
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente pentru aluat: 5 linguri făină, 5 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat,1 lingură pudră de cacao, 1 plic praf de copt, 100 ml apă, 100 mililitri ulei, 4 ouă, esență de vanilie sau rom;

Ingrediente pentru cremă: 1 litru lapte, 200 g fulgi de cocos, 150 g unt, 1 plic budincă de vanilie, 5 linguri făină, 5 linguri zahăr;

Ingrediente pentru glazură: 200 g ciocolată neagră 70% cacao, 4 linguri unt;

Preparare: Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 30x20 cm și setăm cuptorul la 200 de grade. Mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat zahărul tos și cel vanilat. După ce zahărul se dizolvă complet, încorporăm pe rând și gălbenușurile. Adăugăm și celelalte ingrediente necesare pentru aluat și omogenizăm. Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem aproximativ 25 de minute.

Pentru cremă, punem zahărul într-o oală. Adăugăm și făina, praful de budincă și, amestecând continuu, turnăm și 200 ml de lapte. Punem pe foc, încălzim, după care adăugăm și laptele rămas. Când se îngroașă, luăm de pe foc și lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă, după care încorporăm în budinca răcită, mixând până la omogenizare. La final încorporăm și fulgii de cocos și dăm crema la frigider pentru minimum o oră, după care o întindem peste blatul rece.

Pentru glazură, punem pe baie de aburi bucățelele de ciocolată împreună cu untul. Amestecăm până la omogenizare și întindem glazura peste stratul de cremă. Dăm prăjitura înapoi la frigider pentru câteva ore. Decorăm după gust.

Citit 847 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Mai 2023 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.