Cheesecake cu căpșune
Ingrediente pentru blat: 120 g biscuiți digestivi, 60 g biscuiți cu ovăz, 60 g unt
Ingrediente pentru cremă: 500 g ricotta, 250 g iaurt de căpșuni, 100 g zahăr pudră, 350-400 g căpșuni, 15 g gelatină, 50 ml lapte.
Preparare: Biscuiții pisați sau măcinați îi amestecăm cu unt, apoi îi punem într-o formă cu pereți detașabili. Apăsăm cu fundul unui pahar, pentru a obține o bază omogenă. Punem căpșunile spălate și curățate peste biscuiți. Mixăm ricotta cu iaurturile și zahărul pudră.
Dizolvăm gelatina în 50 ml lapte, apoi o punem la baine-marie. Când devine complet lichidă, adăugăm 2 linguri din crema de brânză, amestecăm, apoi o luăm de pe foc și turnăm peste brânză. Omogenizăm compoziția, apoi o punem peste fructe. Dăm tortul la rece pentru minimum 4 ore.
Cheesecake cu lămâie
Ingrediente pentru blat: 300 g biscuiți la alegere, 80 g unt
Ingrediente pentru umplutură: 3 ouă, 600 g brânză tip Philadelphia, 350 g brânză de vaci, 100 g zahăr tos, 4 lămâi mari, 3 linguri făină, fructe de pădure.
Preparare: Pentru blat rețeta e identică. Pentru umplutură, amestecă cele două tipuri de brânză, rade coaja de la două lămâi, stoarce sucul din toate cele patru și toarnă totul în cremă. Bate ouăle cu zahărul și răstoarnă compoziția peste amestecul de brânză. Adaugă făina, apoi toarnă crema peste blat. Nivelează și dă tava la cuptor, timp de 10 minute la 200°C, apoi timp de o oră, la 100°C. Lasă tava la răcit în frigider peste noapte. A doua zi, decorează tarta cu fructe de pădure și pudrează cu zahăr.