Obiceiuri după nuntă legate de ciorba de potroace

Obiceiuri după nuntă legate de ciorba de potroace
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

A doua zi după nuntă, românii organizează o masă la casa socrilor mari sau la mire, de unde bineînțeles că nu lipesc nașii și membrii familiei celor doi proaspăt căsătoriți.

Această petrecere este organizată în mod simbolic, pentru a se discuta despre eveniment, dar și pentru a-i felicita din nou pe miri şi a le ura o căsnicie fericită.

Cine face ciorba de potroace după nuntă

Tradiția spune că ciorba de potroace trebuie dată din partea mirelui, făcută de către soacra mare ori chiar de mireasă, și se servește acasă la acesta. La această petrecere se servesc multe feluri de mâncare, dar cel mai așteptat este ciorba de potroace.

Ciorba de potroace trebuie să fie acră

Toți românii știu că atunci când se sărbătorește cea de-a doua zi de după nuntă, invitații trebuie să fie serviți cu ciorbă de potroace, dar nu oricum, ci acră. Ingredientul cu care de obicei se acrește ciorba este zeama de varză.

Citit 2395 ori Ultima modificare Duminică, 14 Mai 2023 06:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.