Insule grecești superbe, mai puțin cunoscute

Insule grecești superbe, mai puțin cunoscute
Naxos
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Grecia este o destinație tot mai populară la nivel global, astfel că nu e de mirare că tot mai multe zone sunt pline până la refuz de turiști în plin sezon.

În aceste condiții devine o provocare să găsești insule liniștite vara. Însă nu e imposibil. Cei mai mulți turiști aleg Santorini și Mykonos, deci cele două sunt cu siguranță de evitat în timpul sezonului estival dacă nu doriți aglomerație. În schimb, puteți opta pentru câteva insule mult mai liniștite, conform The Travel.

1. Naxos

Aceasta este o insulă din Marea Egee de Sud cunoscută pentru plajele sale frumoase. Nu atrage atât de mulți turiști, astfel că este perfectă pentru cei care doresc să se bucure de o evadare relaxantă pe plajă. Este unul dintre cele mai bune locuri de windsurfing din Grecia, datorită condițiilor sale ideale de vânt. Puteți să vizitați Muzeul Uleiului de Măsline Eggares pentru a vă delecta cu cele mai delicioase produse.

2. Andros

Cu multe elemente unice și interesante care pot fi găsite doar în Grecia, este una dintre cele mai bune destinații de vacanță din Europa. Andros are unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale, iar plajele sale sunt uluitoare și destinația perfectă pentru iubitorii de timp petrecut în aer liber, cu multe opțiuni de drumeții pe insulă. Insula are sate mici și restaurante excelente.

3. Syros

Este o insulă perfectă pentru turiștii care doresc să se bucure de soare și de plaje mai puțin aglomerate. Syros este o insulă din Ciclade și are și câteva muzee pe care vizitatorii le pot descoperi pentru a se scufunda în artă și cultură. Bucurați-vă de restaurantele sale excelente și vedeți fascinantele apusuri de soare din Marea Egee.

4. Ikaria

Sunt o mulțime de lucruri incredibile de făcut în Grecia. Cu toate acestea, o excursie pe insula Ikaria este obligatorie pentru cei care doresc să se bucure de zonele mai ”sălbatice” ale Greciei. Ikaria este situată de-a lungul Mării Egee, oferind turiștilor unele dintre cele mai cristaline și albastre ape. Plajele sale sunt uluitoare și, mai ales, oferă multă liniște. E locul în care vă puteți bucura inclusiv de păduri, cascade și mâncare delicioasă.

5. Kythira

Este cunoscut a fi locul de naștere al zeiței Afrodita în mitologia greacă. Kythira are o frumusețe naturală uimitoare, oferind unele dintre cele mai fascinante priveliști. Plajele sale sunt renumite pentru apele albastre și limpezi și sunt o alegere excelentă pentru turiștii care doresc să se bucure de liniște în Grecia.

6. Evia

Numită și Insula Eubea, Evia este una dintre cele mai mari insule din Grecia, dar, în mod paradoxal, nu este la fel de aglomerată ca alte insule populare. Cu plajele sale cu nisip fin și cu o mulțime de magazine și restaurante de care turiștii se pot bucura - este locul pentru o vacanță perfectă. Insula oferă, de asemenea, monumente pentru cei care doresc să afle mai multe despre istoria și cultura Greciei.

Citit 847 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 08:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.