Cușcușul, necesar în alimentația zilnică

Cușcușul, necesar în alimentația zilnică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Indexul glicemic estimat al cușcușului este de 65, ceea ce îl face un aliment cu un indice glicemic mai ridicat decât alte alimente comparabile, cum ar fi orezul brun.

Grăsimi în cușcuș

Cușcușul simplu, care a fost gătit în apă fără adaos de unt sau ulei, este un aliment cu conținut scăzut de grăsimi. Cu toate acestea, multe mărci de cușcuș preparat, ambalat în cutie, vă instruiesc să adăugați ulei de măsline sau o altă sursă de grăsime în apă înainte de a fi gătit. Dacă adăugați orice tip de ulei sau unt pentru a prepara cușcușul, veți crește conținutul de grăsimi 

Proteine în cușcuș

Veți obține un aport bun de șase grame de proteine vegetale atunci când consumați o singură porție. Puteți crește cantitatea de proteine din masa dumneavoastră, adăugând piept de pui sau consumând cușcuș cu pește, cum ar fi ton sau somon.

Citit 960 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iunie 2023 12:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.