Ingrediente: 2 dovlecei, 3-4 ouă, 200 g făină, sare, piper, pesmet simplu sau panko, puțin ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Spală bine dovleceii pe coajă, apoi feliază-i în rondele de aproximativ 3-4 mm grosime. Pune un prosop de pânză curat pe blatul mesei, așază rondelele de dovlecei, presară sare peste ele (pe ambele părți), pune alt prosop curat deasupra și lasă-le așa 10-12 minute, timp în care acestea se deshidratează ușor.
Între timp, pregătește restul ingredientelor. Pune într-un bol făina, în alt bol pesmetul, iar în alt bol amestecă ouăle cu un praf de sare și piper. Toarnă un strat subțire de ulei într-o tigaie și pune-o la încins. Trece rondelele de dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la sfârșit prin pesmet. Pentru o versiune mai spicy, poți amesteca pesmetul cu puțină boia (paprika) iute. Așază-le frumos în tigaia deja încinsă și rumenește-le la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă și frumoasă. Transferă rondelele de dovlecei un platou tapetat cu un prosop de hârtie absorbantă. Se servesc cu mujdei de usturoi, preparat cu puțin suc de roșii.