Pudding de cafea

Pudding de cafea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 3 linguri de amidon de porumb, 60 ml + 2 linguri de apă; 2 lingurițe de cafea solubilă; 490 ml de lapte; 100 g de zahăr; picături de ciocolată, pentru decor;

ulei rafinat de floarea-soarelui, pentru ungerea formei.

Preparare: Dizolvați amidonul de porumb în 60 ml de apă. Dizolvați cafeaua solubilă în 2 linguri de apă. Turnați laptele într-o cratiță cu fundul gros. Aduceți-l până la punctul de fierbere. Adăugați zahărul în laptele fierbinte. Amestecând frecvent, așteptați până va începe iar să clocotească. Adăugați cafeaua și amestecați. Aduceți compoziția rezultată până la punctul de fierbere. Adăugați amidonul dizolvat în apă. Amestecând continuu, fierbeți puddingul până se va îngroșa. Transferați-l într-o formă adâncă, unsă cu ulei rafinat de floarea-soarelui. Întindeți-l uniform. Lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-l la frigider pentru 1-2 ore, până se va închega complet și se va răci bine. Scoateți-l din frigider și presărați picături de ciocolată pe suprafața lui. Tăiați puddingul în bucăți. Este fin, cremos și foarte gustos, ideal pentru iubitorii deserturilor cu cafea! Serviți-l cu multă plăcere!

Citit 423 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 09:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.