Budincă de ciocolată

Budincă de ciocolată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 600 ml lapte, 3 gălbenușuri, 50 grame ciocolata neagră cu 80% cacao, 40 grame cacao, 40 grame făină (sau 20 grame amidon alimentar), 120 grame zahăr, 1 fiolă esență de vanilie sau rom.

Preparare: Din cantitatea de lapte folosită se pun deoparte 6 lingurițe de lapte rece, iar restul laptelui se pune la încălzit până ajunge la punctul de fierbere, apoi se oprește focul. Într-o oală se pune zahărul cu gălbenușurile și se mixează până se spumează bine, apoi se adaugă făina sau amidonul și se continuă mixarea 1-2 minute. Se adaugă laptele rece, se mixează, apoi se pune cacaua și se omogenizează totul. Se toarnă în fir subțire laptele cald, ciocolata ruptă cât mai mărunt și se amestecă bine cu un tel. Compoziția obținută se toarnă într-o oală care nu lipește și se pune la fiert pe foc mic. Dacă folosiți amidon alimentar, fierbeți budinca circa un minut. Dacă folosiți făină, trebuie să o fierbeți 3-4 minute. Se amestecă încontinuu până ce budinca începe să se îngroașe și să bolborosească. Se ia oala de pe foc, se adaugă esența, se amestecă bine și se toarnă budinca fierbinte în boluri mici. Puneți peste fiecare bol o folie de plastic (să nu facă crustă și să se răcească mai repede). Se lasă budinca să se răcească și poate fi servită decorată cu frișcă sau fructe.

Budincă din lapte de soia

Ingrediente: 500 ml lapte soia fiert rece, 1 linguriță sulfat de calciu (Gypsum) sau 1/2 linguriță clorură de magneziu (Nigari) pe care o dizolvați în 2 linguri de apă.

Preparare: Amestecați bine laptele de soia cu sulfatul de calciu dizolvat. Fierbeți 20 de minute, apoi lăsați să se răcească 10 minute cel puțin. Se servește caldă sau rece.

Citit 404 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2023 17:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.