Biscuiți cu ciocolată

Biscuiți cu ciocolată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 120 g unt la temperatura camerei, 75 g zahăr brun, 75 g zahăr alb, un ou, o linguriță de extract de vanilie, 180 gr făină albă, ½ linguriță bicarbonat de sodiu, 150 g ciocolată neagră, ¼ linguriță de sare pentru aluat, ½ linguriță de sare pentru topping (fulgi de sare)

Preparare: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus-jos). Mărunțește ciocolata cu un cuțit. Amestecă untul cu zahărul alb și zahărul brun, cu un mixer, timp de 5 minute, până obții o cremă lucioasă. Adaugă vanilia și oul și mai mixează 20 de secunde. Adaugă făina amestecată cu bicarbonatul, ¼ linguriță de sare și ciocolata. Păstrează câteva bucăți mai mari de ciocolată pentru a o așeza deasupra biscuiților. Amestecă ușor aluatul cu o spatulă, până când devine omogen.

Porționează aluatul cu o lingură pentru înghețată sau o lingură normală. Așază bilele de aluat pe o tavă cu hârtie de copt. Peste fiecare bilă de aluat așază 2-3 bucăți de ciocolată și câțiva fulgi de sare. Bagă tava în cuptor și coace biscuiții timp de 10-12 minute, până când se rumenesc ușor. Trebuie să aibă marginile întărite, dar în mijloc încă să fie moi.

Citit 444 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 12:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.