Rețete simple pentru întărirea imunității

Rețete simple pentru întărirea imunității
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Odată cu apropierea sezonului rece, întărirea imunității este cu atât mai importantă pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor. Hidratarea adecvată, în primul rând, este esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Apa ajută la transportul nutrienților și la eliminarea toxinelor din organism.

Ceaiurile din plante, precum ceaiul de echinaceea, de gălbenele, de ghimbir sau de ginseng, pot avea proprietăți imunostimulatoare. La fel de valoros este și sucul de portocale, care reprezintă o sursă excelentă de vitamina C, atât de importantă pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. Sucul de lămâie conține vitamina C și antioxidanți care pot ajuta la combaterea infecțiilor.

De asemenea, kombucha este o băutură fermentată ce conține probiotice care pot sprijini sistemul imunitar prin menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale.

Imunitatea se poate întări și cu o supă de pui făcută acasă - conține nutrienți importanți și poate ajuta la reducerea inflamației. Bogată în electroliți, apa de cocos poate ajuta la menținerea hidratării și echilibrului sănătății. De asemenea, amestecarea fructelor și legumelor într-un smoothie poate oferi o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți care susțin sistemul imunitar.

Unele varietăți de lapte de migdale sunt fortificate cu vitamina D și calciu, care pot avea un impact pozitiv asupra sănătății imunitare. Kefirul este și el un produs lactat fermentat care conține probiotice benefice pentru sănătatea intestinelor și imunitate.

Ierburi precum mușețel, mentă și salvie pot fi preparate sub formă de infuzii și au un potențial beneficiu asupra sistemului imunitar.

Citit 520 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2023 17:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.