Vrea cineva să fure 500 de milioane de dolari?

Vrea cineva să fure 500 de milioane de dolari?
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vedeta de comedie Kevin Hart are o propunere foarte profitabilă și caută recruți. Este cineva interesat să fure aur în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari? Nicio presiune!

În „Lift”, noul film al regizorului F. Gary Gray („Friday”, „Set It Off”, „The Italian Job”, „The Fate of the Furious”, „Straight Outta Compton”), o bandă de criminali experți este recrutată pentru a preveni un atac terorist făcând ceea ce fac ei mai bine – jefuirea celor bogați. Este un furt (Lift – n.red.) simplu, nimic complicat. În afară de faptul că furtul va avea loc într-un avion în mijlocul zborului, la peste 13.000 de metri altitudine. Numiți-o turbulențe neașteptate! „Tratați asta ca orice alt furt”, spune Hart echipei sale. Ei vor trebui să lase deoparte orice posibilă teamă de înălțime dacă vor să reușească acest lucru.

Cyrus este creierul echipei din „Lift”, un hoț experimentat care este convins să lucreze cu guvernul pentru o ultimă lovitură. El este interpretat de Kevin Hart, într-un rol care tinde către personajul mai orientat spre acțiune pe care l-a testat în filme precum „Central Intelligence” („Agenți aproape secreți”), unde a jucat alături de Dwayne Johnson.

Agentul Interpol Abby Gladwell (Gugu Mbatha-Raw) are numărul lui Cyrus - este reticentă să-l recruteze pentru o misiune cu mize atât de mari. Dar sub propria ei supraveghere, Abby este convinsă să-i dea ticălosului și echipei lui o șansă.

Maestrul deghizării Denton este o parte integrantă a echipajului lui Cyrus și un prieten apropiat. Cameleonicul criminal este interpretat de un actor cu abilități similare – Vincent D’Onofrio, nominalizat la Emmy, care el însuși a învățat câteva trucuri de la un magazin de magie pe care l-a frecventat în tinerețe.

Camila este șoferul de evadare al echipei, cu abilități de neegalat. Desigur, asta nu înseamnă neapărat că este pregătită să zboare cu un avion privat. Dar, se știe, pregătirea este oricum supraevaluată. Úrsula Corberó are propria sa istorie a jafurilor pe ecran – ea a jucat-o pe Tokyo în „Money Heist”.

Bancherul de investiții Lars Jorgensen își folosește statutul de cetățean aparent onest pentru a acoperi o viață dedicată terorismului financiar. El este proprietarul celor zece tone de aur – dar numai dacă Cyrus nu are ceva de spus despre asta. Lars este interpretat de Jean Reno, o prezență cu adevărat internațională pe ecran; de la debutul său în 1978, a apărut în producții de filme americane, franceze, engleze, japoneze, spaniole și italiene.

Cu toate aceste personaje, dar și cu multe altele, vă puteți întâlni din ianuarie 2024, când „Lift” are programată lansarea pe Netflix.

Citit 608 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2023 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.