Tort de post

Tort de post
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 400 g biscuiți de post, 400 g ciocolată neagră, 200 g ulei de cocos, 200 g miere, 100 g merișoare sau alune de pădure, sirop de arțar; opțional alte fructe pentru decor.

Preparare: Începe prin a topi bucățelele de ciocolată neagră la bain-marie, împreună cu uleiul de cocos. Odată ce s-a topit, oprește focul și adaugă siropul de arțar. Amestecă bine în compoziție, pentru omogenizare. Poți lăsa vasul în continuare în oala cu apă fiartă, pentru ca amestecul să nu se întărească. Rupe biscuiții în bucățele mici și pune-i într-o tavă rotundă, după care adaugă și merișoarele. Poți folosi și o formă de tort pe care să o tapetezi cu hârtie de copt. Toarnă ciocolata topită peste biscuiți. Tortul va arăta foarte bine și dacă nu-i nivelezi suprafața. În continuare, lasă tortul la temperatura camerei până se întărește ciocolata, după care îl poți pune la frigider pentru câteva ore. La final, decorează tortul cu o frișcă vegetală și câteva fructe de pădure fresh, pentru un efect fabulos. Savurează desertul alături de cafeaua preferată sau de un ceai de fructe.

Cei dragi vor aprecia gustul și aspectul elegant al desertului, veți depăna amintirile cu mai multă bucurie, iar răsfățul va fi complet. Fie că postești sau nu, acest tort este alegerea ideală pentru clipele în care vrei să servești un desert special împreună cu persoanele dragi. Gustul de ciocolată neagră poate fi completat de un gem de fructe dulci-acrișoare sau de un caramel fin. Iar dacă vrei să creezi un contrast încântător de texturi, poți presăra deasupra nuci zdrobite sau fulgi de migdale. Pentru un decor impresionant poți orna tortul de post cu o frișcă vegană și cu fructe proaspete precum kiwi, fructe de pădure sau mango.

Citit 608 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2023 19:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.