Turtă dulce de casă

Turtă dulce de casă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 300 grame făină,110 grame zahăr, 2 linguriţe de scorţişoară, ½ linguriţă de pudră de ghimbir, 1 vârf de cuţit de cuişoare măcinate,1 praf de sare, 1 linguriţă de bicarbonat, 150 g miere de albine lichidă  (să nu fie zaharisită), 100 ml de ulei.

Preparare: Într-un bol puneţi ingredientele solide. Amestecaţi puţin cu o lingură să se distribuie condimentele uniform. Adăugaţi uleiul și mierea de albine și amestecaţi, iar când aluatul începe să se lege, treceţi la frământat cu mâna. Dacă aluatul rămâne nisipos, adăugați o lingură sau două de apă şi continuaţi să frământaţi. Aluatul trebuie să aibă consistenţa unei plastiline. Formaţi o bilă de aluat, pe care o înfăşuraţi în folie alimentară și o lăsați la odihnit o oră la frigider. Aprindeţi cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz. Scoateţi aluatul din frigider și fie îl întindeți cu sucitorul și îl decupați în forma dorită, fie faceţi biluţe usor aplatizate cu palmele. Aluatul e puțin uleios, se lucrează foarte uşor. Lăsaţi 2-3 cm între biluțe, pentru că mai cresc în cuptor. Coaceţi turta dulce timp de 10-12 minute. La final o  transferaţi pe platou. Pudraţi cu zahăr sau decoraţi după dorinţă. Personalizaţi reteta de turtă dulce folosind condimentele preferate.

Citit 711 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2023 08:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.