„Barbie” a câștigat box office-ul, dar a pierdut „Globurile”

„Barbie” a câștigat box office-ul, dar a pierdut „Globurile”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Drama istorică "Oppenheimer" a „explodat” la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Globurile de Aur, desfăşurată duminică seară la Beverly Hills, în timp ce comedia cu accente gotice "Poor Things" a reuşit să se impună în faţa peliculei "Barbie", care a dominat box office-ul nord-american în cursul verii trecute.

Filmul "Oppenheimer", despre construcţia primei bombe atomice, a obţinut cinci premii, confirmându-şi statutul de favorit, printre care şi premiul pentru cel mai bun film, dar şi cel pentru rol principal masculin, câştigat de Cillian Murphy şi respectiv rol secundar masculin, câştigat de Robert Downey Jr.

"Barbie" a obţinut doar două premii - pentru melodia lui Billie Eilish "What Was I Made For" şi la o categorie nouă, de performanţă cinematografică şi în box office ce a fost creată special pentru filmele cu mare succes la public.

Filmul „Poor Things” al Emmei Stone, cea mai mare surpriză a serii

Agerpres notează că "cel mai bun film - comedie/musical" de la Globurile de Aur este o categorie atât de des supusă controverselor generate de peliculele selectate - printre câştigătorii recenţi se numără producţii profund dramatice, precum "The Banshees of Inisherin" şi "The Martian" - încât anul acesta a fost o uşurare pentru telespectatori să afle că "Barbie", un film cu adevărat amuzant, conceput în primul rând pentru a face oamenii să râdă, era un candidat cu şanse mari de a câştiga. Şi totuşi nu a câştigat!

În schimb, "Poor Things" a reuşit cea mai mare surpriză a serii într-un show cu foarte puţine surprize (foto). Filmul o prezintă pe Bella Baxter (Emma Stone, care a câştigat premiul pentru interpretare feminină într-un musical/comedie la începutul serii), o femeie al cărei creier a fost înlocuit cu cel al unui copil, în timp ce îşi dezvoltă propria perspectivă ciudată asupra ei însăşi, asupra sexualităţii sale şi asupra lumii. Este, de asemenea, un film cu adevărat amuzant şi, în multe privinţe, serveşte ca un companion pentru explicaţia diferită din "Barbie" despre natura a ceea ce înseamnă să fii femeie în lume.

Şi în timp ce victoria sa este cu siguranţă o veste bună pentru Emma Stone (care a fost şi producătoare) şi regizorul Yorgos Lanthimos, fanii "Barbenheimer" şi redactorii de titluri din mass-media de divertisment au fost în acest fel "jefuiţi" de bucuria anunţării câştigătorilor gemeni la categoriile dramă şi comedie ce erau aproape promişi din avans la Globurile de Aur din acest an.

Taylor Swift a pierdut premiul de popularitate

În 2018, organizatorii premiilor Oscar s-au gândit pentru scurt timp să onoreze cele mai populare filme ale anului, însă au renunţat la această idee. Organizatorii Globurilor de Aur au adoptat-o în acest an şi au nominalizat opt filme în categoria nou-nouţă "realizări cinematografice şi de box office". Pentru spectatori nu ar fi fost deloc o surpriză dacă "Barbie" - literalmente cel mai popular film din 2023, cu încasări de 1,4 miliarde de dolari în box-office-ul mondial - ar fi câştigat acest premiu. Dar şi Taylor Swift a fost şi ea nominalizată la noua categorie, pentru filmul său concertistic care a redefinit industria, "Taylor Swift: The Eras Tour", documentarul muzical cu cele mai mari încasări din toate timpurile: 261,6 milioane de dolari la nivel mondial.

După cum a fost deja menţionat, "Barbie" a pierdut premiul pentru cel mai bun film de comedie sau musical în favoarea lungmetrajului "Poor Things", ceea ce a încununat o seară dezamăgitoare pentru superproducţia regizată de Greta Gerwig şi cu Margot Robbie în rolul principal, aşa că acest trofeu a reprezentat un premiu de consolare.

"Anatomia unei căderi", cel mai bun scenariu

Atât "Barbie", cât şi "Oppenheimer" şi-au câştigat succesul şi aprecierea în mare parte datorită îndrăznelii şi inventivităţii scenariilor lor, semnate de Greta Gerwig şi Noah Baumbach, respectiv de Christopher Nolan. Dar aceşti doi "mastodonţi" din box office au pierdut Globul de Aur în faţa scenariştilor lungmetrajului "Anatomia unei căderi", un thriller judiciar francez despre o romancieră (jucată de Sandra Hüller, la rândul ei nominalizată) judecată pentru moartea soţului ei.

„Am învins-o pe Meryl!”

Indiferent ce se va întâmpla de acum înainte în cariera actriţei Elizabeth Debicki, ea poate spune: "Am învins-o pe Meryl!". Într-adevăr, Elizabeth Debicki a câştigat Globul de Aur pentru că a interpretat-o pe prinţesa Diana în ultimul sezon al serialului "The Crown" de la Netflix. Casele de pariuri o dădeau pe Meryl Streep drept marea favorită la obţinerea trofeului pentru rolul ei din sezonul al treilea din serialul "Only Murders in the Building", iar următoarea clasată era Hannah Waddingham pentru rolul jucat în cel de-al treilea sezon din "Ted Lasso".

Victoria binemeritată repurtată de Elizabeth Debicki reprezintă, de asemenea, o curiozitate, în sensul că a fost doar pentru a doua oară când un artist câştigă un Glob de Aur pentru acelaşi rol: Emma Corrin a obţinut Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă de televiziune după ce a interpretat-o pe prinţesa Diana în sezonul 4 al serialului "The Crown" în 2021.

Citit 513 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2024 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.