„The Bear” a luat totul, „Better Call Saul” a pierdut totul

„The Bear” a luat totul, „Better Call Saul” a pierdut totul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premiile Emmy pentru sezonul de televiziune 2022-2023, care au fost amânate mult timp, au fost acordate luni seară, la Los Angeles. Ceremonia celei de-a 75-a ediţii a fost concepută ca un omagiu adus industriei TV, scrie news.ro.

Printre cele mai importante momente ale serii s-au numărat: reunirea distribuţiei din "Grey's Anatomy", Niecy Nash-Betts mulţumindu-şi ei însăşi şi "fiecărei femei de culoare care nu a fost auzită, dar care au fost suprasolicitate", precum şi o apariţie emoţionantă a Christinei Applegate ca prima prezentatoare a serii. Iar "Succession" de la HBO a mai avut o rundă de victorii, după ce serialul creat de Jesse Armstrong s-a încheiat în luna mai, incluzând victorii bine meritate pentru vedetele Sarah Snook şi Kieran Culkin, la categoriile de interpretare pentru ultimul sezon al serialului.

Bob Odenkirk, care a fost nominalizat de şase ori la categoria actor principal într-un serial dramă pentru personajul său emblematic şi preferat de fani din "Breaking Bad", în jurul căruia s-a bazat prequel-ul AMC "Better Call Saul", nu a câştigat nici acum. Nici Rhea Seehorn, pentru interpretarea excepţională şi nuanţată a lui Kim Wexler, prietena şi partenera lui Jimmy, iar apoi soţia acestuia. Nici scenariul serialului, nici regia şi nici vreunul dintre actorii din distribuţia secundară (Jonathan Banks, Giancarlo Esposito). Serialul a fost nominalizat de şapte ori de la premiera sa din 2015, dar nu a câştigat niciodată.

În primele două sezoane, "Ted Lasso" a câştigat premii Emmy pentru serial de comedie, actor principal (Jason Sudeikis) şi actor în rol secundar (Brett Goldstein), precum şi trofee unice pentru actriţă în rol secundar (pentru Hannah Waddingham, în 2021) şi regizor (pentru MJ Delaney, în 2022). Potrivit Variety, premiile Emmy aleg adesea un serial pe care îl iubesc şi rămân cu el timp de mai mulţi ani (de exemplu, "Veep", "Modern Family", "30 Rock"). Dar cel de-al treilea - şi, probabil, ultimul - sezon din "Ted Lasso" a fost mult mai puţin bine primit de critici, de public şi, se pare, de votanţii Emmy, şi a fost complet exclus anul acesta.

În schimb, "The Bear", comedia de la FX, nu numai că a câştigat premiul pentru cea mai bună comedie pentru primul sezon, dar a câştigat practic toate celelalte premii: actor (Jeremy Allen White), actriţă în rol secundar (Ayo Edebiri) şi actor în rol secundar (Ebon Moss-Bachrach), regie şi scenariu (ambele pentru Christopher Storer).

Citit 1042 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.