Sigourney Weaver, premiu pentru întreaga carieră

Sigourney Weaver, premiu pentru întreaga carieră
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sigourney Weaver (74 de ani), nominalizată de trei ori la Oscaruri şi recompensată cu un premiu Bafta şi două Globuri de Aur, va primi un premiu Goya Internacional, trofeul onorific acordat de Academia spaniolă de film, conform FilmNow. Premiul va aduce un omagiu "traiectoriei sale impresionante, plină de filme de neuitat şi pentru că ne-a inspirat prin crearea unor personaje feminine independente, complexe şi puternice, de la locotenenta Ripley din «Alien», la Dian Fossey din «Printre gorile»".

Este doar a treia oară când acest premiu este acordat. Primele două premii au recompensat carierele actriţelor Cate Blanchett şi Juliette Binoche.

De-a lungul celor 40 de ani de carieră, Sigourney Weaver a jucat în zeci de filme, de la superproducţii precum "Avatar" şi "Vânătorii de fantome", la drame precum "The Good House", "Un an de cumpănă" şi "Furtuna de gheață", pentru care a câştigat un premiu Bafta. De asemenea, a apărut în comedii precum "Bătălia galactică" şi "O femeie face carieră", care i-a adus un Glob de Aur.

Născută la New York în 1949, Weaver a mai câştigat un Glob de Aur pentru interpretarea naturalistei Dian Fossey în filmul "Printre gorile".

Citit 537 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 12:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.