Sofia Vergara - nașa mafiei din Miami

Sofia Vergara - nașa mafiei din Miami
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vergara, o celebritate strălucitoare cunoscută pentru aplombul și mai ales aspectul ei, se transformă complet pentru rolul Griseldei Blanco, o columbiană care a creat un cartel formidabil al cocainei, ajungând să domine piața drogurilor în Miami-ul anilor ’70-’80. Miniseria poate fi vizionată pe Netflix și a stârnit nemulțumirea fiului mafiotei care a scris istorie.

Arborând elemente protetice - sprâncene, nas, dinți, gură - o coafură nefericită și o postură nouă, Sofia Vergara intră în pielea Griseldei Blanco. Deși cu origini columbiene, Vergara a auzit de-abia cu vreo zece ani în urmă despre Griselda, citind un articol într-o revistă. Pentru Sofia Vergara a fost primul rol dramatic, după multe de comedie, dar și primul rol interpretat în mare parte în limba spaniolă.

Provocarea ”Griselda”

Inteligentă, curajoasă, șarmantă și foarte crudă, Griselda a devenit o legendă, și nu doar pentru că s-a aventurat într-o lume în care la nivel înalt operau până atunci doar bărbați, ci și pentru calitățile ei materne, cu care își copleșea atât fiii, cât și angajații, care i-au pus, tocmai din acest motiv, porecla de „Nașa”. În perioada 1970 – începutul anilor 2000, Griselda a condus imperiul drogurilor în Miami. Ea era cunoscută sub titulaturile de Văduva Neagră sau Nașa Cocainei. Motive suficiente pentru ca Vergara să accepte provocarea și să se implice în proiectul care îi pune în valoare toate abilitățile.

Cine a fost Griselda Blanco

Griselda s-a născut pe 15 februarie 1943 în Cartagena, Columbia. La vârsta de doar trei ani, Griselda și mama ei s-au mutat în Medellín. Acesta a fost momentul în care Griselda a luat pentru prima oară contact cu lumea mafiei. La doar 13 ani, ea a început să jefuiască oamenii.

Adolescenta a fost abuzată sexual de iubitul mamei sale, motiv pentru care a ales să fugă de acasă la vârsta de 19 ani. În acest context, ea a făcut tot posibilul să supraviețuiască furând.

Se presupune că a practicat prostituția în acest timp, dar nu există dovezi în acest sens. 

Bărbații Griseldei

În serialul de pe Netflix, facem cunoștință cu Griselda în 1978, după ce tocmai și-a ucis soțul, pe Alberto Bravo. Ea are trei copii. În realitate, Griselda a fost căsătorită cu Carlos Trujillo și au avut trei copii: Dixon, Uber și Osvaldo Trujillo. Se presupune că femeia l-a ucis pe Carlos la scurt timp după divorțul lor, în urma unei dispute legate de afaceri. La scurt timp, ea s-a căsătorit cu Alberto, baronul drogurilor. Se spune că el a fost bărbatul care a introdus-o pentru prima dată în această lume. În 1965, cei doi s-au mutat în Queens, New York. Afacerea lor cu droguri a prosperat o vreme, dar Griselda a fost acuzată de trafic. Familia s-a mutat înapoi în Columbia în 1975, pentru a evita condamnarea. Se zvonește că Griselda era nemulțumită de ineficiența soțului ei în conducerea afacerii. Ea și Alberto nu au avut niciodată copii, iar bărbatul a fost ucis de Griselda după o ceartă aprinsă. La finele anilor '70, ea a revenit în America, la Miami. Acolo, a demarat o nouă afacere cu droguri. De această dată singură, fără un bărbat care să o tragă în jos. Nu este clar cum a intrat Dario Sepúlveda în viața Griseldei. Potrivit Netflix, Dario a fost garda de corp a lui Fernando, fratele lui Alberto. Griselda l-a angajat ca bodyguard, iar curând au început o relație amoroasă. Cei doi au avut un fiu pe nume Michael Corleone Blanco. Din păcate, s-au despărțit în 1983, când Dario l-a dus pe Michael înapoi în Columbia. Se presupune că cei doi s-au luptat pentru custodia lui Michael. În cele din urmă, Griselda l-a ucis pe Dario.

Cum au murit fiii Griseldei?

Griselda a fost arestată în 1985 și ulterior acuzată de fabricarea, importarea și distribuirea cocainei. Ea a fost găsită vinovată și condamnată la 15 ani de închisoare. În timp ce își ispășea pedeapsa în închisoare, dușmanii ei au coordonat diferite atacuri asupra fiilor ei simultan. Trei dintre cei patru copii ai ei au murit și doar Michael a supraviețuit. Michael, acum în vârstă de 45 de ani, a dat în judecată Netflix pentru portretizarea mamei sale în noul serial mafiot cu Sofia Vergara în rol principal.

(articol realizat din surse online)

Citit 569 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2024 12:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.