Tom Hanks nu a fost prima alegere pentru "Forrest Gump"

Tom Hanks nu a fost prima alegere pentru "Forrest Gump"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Puține filme s-au întipărit în memoria americanilor la fel de mult ca "Forrest Gump" din 1994, regizat de Robert Zemeckis și cu Tom Hanks, Gary Sinise, Sally Field, Robin Wright și Mykelti Williamson. Bazat pe romanul omonim din 1986 al lui Winston Groom, "Forrest Gump" a fost un succes de box office și de premii, câștigând șase premii Oscar (inclusiv cel mai bun film și al doilea premiu pentru cel mai bun actor consecutiv pentru Hanks, după cel obținut în 1993 pentru "Philadelphia"). Dar Tom Hanks nu a fost prima alegere pentru acest rol, cum nu a fost nici partenera sa din film, Robin Wright, scrie ProCinema.

Este greu de imaginat altcineva în rolul lui Forrest Gump, dar romancierul Winston Groom și l-a închipuit pe John Goodman în rolul principal (poate că acest lucru are legătură cu faptul că, în roman, Forrest are 1,80 m și cântărește 240 de kilograme). Se pare că regizorul Robert Zemeckis l-ar fi dorit pe Bill Paxton, pe care studiourile l-au refuzat, considerând că nu are suficientă putere de vedetă, sau pe Harry Anderson, care nu a fost disponibil, din cauza faptului că era implicat într-un serial de televiziune. Se spune că Bill Murray, Chevy Chase și John Travolta ar fi refuzat și ei rolul, potrivit sursei citate.

Nici Robin Wright nu era în cărți pentru rolul iubitei lui Forrest, Jenny Curran. Jodie Foster, Nicole Kidman și Demi Moore au fost toate luate în considerare pentru acest rol înainte ca Wright, care a obținut nominalizări la Globurile de Aur și SAG pentru interpretarea sa, să apară în film.

La rândul lui, Dave Chappelle a refuzat rolul lui Bubba Blue, prietenul lui Forrest. Comediantul nu credea că filmul va avea succes și a refuzat rolul, dar de atunci și-a exprimat regretul pentru decizia sa (și patru ani mai târziu a ajuns să joace alături de Hanks în "You've Got Mail"). Ice Cube a refuzat, de asemenea, rolul, la fel ca David Alan Grier. Deși se spune că Eddie Murphy, Chris Rock și Martin Lawrence au fost de asemenea luați în considerare pentru rol, Mykelti Williamson a fost distribuit în rolul lui Bubba și va fi iubit pentru totdeauna pentru interpretarea sa emoționantă.

Fratele lui Tom Hanks, Jim, el însuși actor și regizor, i-a ținut locul fratelui său mai mare pe platoul de filmare, inclusiv în numeroase secvențe în care Forrest aleargă cu genunchii sus și își mișcă brațele. Potrivit lui Jim, "Tom a avut și alte dubluri, dar nu au putut face alergarea. E o chestie stupidă a lui Hanks". (Jim a făcut și muncă de substituire a vocii fratelui său, inclusiv ca șeriful Woody din "Toy Story" în jocuri video și jucării vorbitoare).

Fata roșcată și arțăgoasă în scena din autobuz, când tânărul Forrest nu găsește un loc unde să stea (până când Jenny îl invită să stea lângă ea), este în realitate fiica lui Hanks, Elizabeth. Iar unul dintre băiețeii care nu-l lasă pe tânărul Forrest să stea lângă el este fiul lui Robert Zemeckis, Alexander.

Citit 583 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Martie 2024 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.