Uleiul esențial de mărar, proprietăți greu de egalat

Uleiul esențial de mărar, proprietăți greu de egalat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În vechime, romanii se ungeau cu ulei de mărar înainte de a pleca la luptă, întrucât erau convinși că îi ajută să se detensioneze și să câștige bătălia. De asemenea, se spunea că acest ulei esențial de mărar protejează de spiritele rele și de vrăji.

În zilele noastre, oamenii folosesc ulei esențial de mărar pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice, dar și pentru conținutul bogat în antioxidanți și potențialele sale beneficii pentru sănătate.

Iată ce calități are și ce poți face cu uleiul esențial de mărar:

Antispasmodic eficient - calmează spasmele indiferent de natura lor, ameliorând episoadele de tuse, sughițul, durerile musculare ori durerile abdominale. Are efecte relaxante, tratează, dar și previne crampele.

Benefic pentru digestie - Facilitează digestia, stimulând sucurile digestive. Totodată, stimulează glandele salivare, lucru care contribuie, de asemenea, la o bună digestie.

Proprietăți dezinfectante - Dacă îl adaugi în alimentele pe care le consumi, te protejează de infecțiile microbiene. Totodată, ajută la vindecarea infecțiilor din colon, din tractul urinar, de la nivelul rinichilor și al organelor genitale. Dacă este folosit pentru uz extern, protejează rănile, prevenind infectarea și accelerând vindecarea.

Efecte calmante - Are efecte sedative asupra sistemului nervos, așa că induce starea de relaxare și poate fi folosit cu succes în tratarea anxietății, a furiei, a depresiei și a insomniilor. Inhalarea uleiului de mărar poate fi revitalizantă și energizantă, ajutând la combaterea oboselii și a letargiei.

Benefic pentru respirație - Poate avea efecte benefice asupra căilor respiratorii, ajutând la tratarea congestiei nazale, a tusei și a altor simptome ale răcelii și alergiilor. Inhalarea aromei acestui ulei esențial poate deschide căile respiratorii și poate ajuta la o respirație mai ușoară.

Diuretic eficient - Proprietățile diuretice ale uleiului esențial de mărar fac din acesta un aliat de preț în lupta cu o infecție urinară. Facilitează eliminarea bacteriilor din tractul urinar, grăbind vindecarea infecției (va fi utilizat pe lângă tratamentul indicat de medic, cu acordul acestuia, nu în loc de tratament).

De la caz la caz, înainte de utilizarea uleiului esențial de mărar, este recomandat să ceri sfatul unui medic.

Citit 591 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 12:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.