Popeye Marinarul revine pe marile ecrane

Popeye Marinarul revine pe marile ecrane
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Popeye, marinarul celebru care mănâncă spanac şi a apărut pentru prima dată în benzile desenate la sfârşitul anilor 1920, va fi subiectul unui nou lungmetraj live-action de la Chernin Entertainment şi King Features, scrie Variety. Proiectul se află în prezent în curs de dezvoltare ca un lungmetraj cu buget mare şi l-a cooptat pe scenaristul Michael Caleo ("Sexy Beast", "The Family", "The Sopranos").

Aceasta este prima revenire live-action a personajului, de la filmul "Popeye" din 1980, în regia lui Robin Williams. Regizat de Robert Altman şi avându-o ca protagonistă pe Shelley Duvall în rolul lui Olive Oyl, iubita excentrică a marinarului, filmul a fost criticat la lansare, dar de atunci a căpătat un statut de cult şi a fost reconsiderat de critici. A fost, de asemenea, profitabil, fiind lansat de Paramount Pictures cu un buget de 20 de milioane de dolari, înainte de a obţine încasări de aproximativ 60 de milioane de dolari în întreaga lume.

Anul acesta sunt marcaţi 95 de ani de la apariţia lui Popeye, în 1929, în banda desenată "Thimble Theater". Personajul a dat naştere unor filme şi seriale de animaţie în perioada sa de glorie şi ar putea fi unul dintre primele modele de comercializare în masă pentru mai multe generaţii.

În urmă cu doi ani, Popeye a fost numit sursă de inspiraţie-cheie pentru colecţiile de îmbrăcăminte pentru bărbaţi de la Moschino, Supreme şi A Bathing Ape. Popeye este în continuare imaginea spanacului McCall Farms - în desenele animate, leguma îi oferă marinarului superputeri pentru a-şi învinge duşmanii - care poartă logoul şi chipul lui Popeye pe produsele conservate.

Unii fani devotaţi (pe care Popeye încă îi mai are) au realizat anul acesta o serie de trailere de film autoproduse, toate fictive, care au adunat, combinate, milioane de vizualizări. Aceste trailere au imaginat personajul ca pe un războinic naufragiat cu proporţii de Dwayne Johnson, ceea ce ar putea fi direcţia în care se îndreaptă acest lucru din punct de vedere creativ. Producătorii sunt în curs de a ataşa un partener de studio.

Citit 514 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 08:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.