"Trei kilometri până la capătul lumii", în premieră mondială la Cannes

"Trei kilometri până la capătul lumii", în premieră mondială la Cannes
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Trei kilometri până la capătul lumii", în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 şi 25 mai, informează News.ro.

Adi este un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinţilor săi, învaţă la Tulcea. Venit acasă în vacanţa de vară, Adi se simte bine alături de familia sa şi de prietena lui cea mai bună, Ilinca. Atunci când familia este confruntată violent cu un adevăr pe care nu îl pot nici înţelege, nici accepta, dragostea necondiţionată pe care Adi ar trebui să o primească de la părinţii săi dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluţie.

„Competiţia Oficială la Cannes este ceva ce, ca regizor, probabil visezi toată viaţa, locul în care îţi doreşti sa îţi fie văzute filmele, unde doreşti să fii. Sunt atât de multe «cărări» pe care, la un moment dat, o poţi lua – de la ideea filmului la scenariu, de la locaţii la filmarea propriu-zisă, de la actorie la montaj, încât nici nu mai ştii exact de unde s-a legat. Sigur de la Dumnezeu. Un mare mulţumesc tuturor celor implicaţi, am făcut împreună o echipă minunată şi iată şi prima noastră (mare) recunoaştere” a spus regizorul Emanuel Pârvu, potrivit sursei citate.

„Anul trecut, în septembrie, filmam în Deltă, la Sfântu Gheorghe. Astăzi, primim această veste cu o enormă bucurie, veste pe care o împărţim cu fiecare din cei care care ne-au stat alături în munca la acest film. Cred că nu ne-am fi putut dori o premieră mondială pentru filmul nostru, alta decât la Festivalul de la Cannes, iar să ştim că munca noastră va fi în competiţia oficială în compania unor filme de Coppola, Cronenberg sau Lanthimos este ca un premiu în plus. Va fi cu siguranţă o experienţă extraordinară la Cannes, însă suntem cu gândul şi la momentul în care publicul din România va vedea acest film pe marile ecrane, probabil toamna aceasta", a afirmat Miruna Berescu.

Filmul produs de Miruna Berescu, prin casa de producţie FAMart, îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache ("Pororoca", "Sieranevada", "Poziţia copilului"), Laura Vasiliu ("4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile"), Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu ("Aniversarea", "Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor"), Valeriu Andriuţă ("Miracol", "După dealuri").

Este cel de al treilea lungmetraj semnat de Emanuel Pârvu, după debutul "Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor", care a primit două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018, pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun actor principal (Şerban Pavlu), şi lungmetrajul "Marocco", selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.

Citit 474 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2024 22:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.