Concurent descalificat din Finala Eurovision Song Contest

Concurent descalificat din Finala Eurovision Song Contest
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Artistul Joost Klein, care ar fi trebuit să reprezinte Ţările de Jos în Finala Eurovision Song Contest 2024 cu piesa „Europapa”, a fost descalificat. Este o decizie fără precedent în istoria acestui concurs. Eliminarea din competiţie vine după ce Joost Klein nu s-a prezentat la repetițiile de vineri.

„Artistul olandez Joost Klein nu va concura în Marea Finală a Eurovision Song Contest din acest an. Poliția suedeză a investigat o plângere făcută de o femeie, membră a echipei de producție, după un incident în urma performanței sale din semifinala de joi seară. În timp ce procesul legal își urmează cursul, nu ar fi potrivit ca acesta să continue în Concurs. Am dori să precizăm că, spre deosebire de unele rapoarte media și speculații din rețelele sociale, acest incident nu a implicat niciun alt interpret sau membru al delegației”, afirmă Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) într-un comunicat de presă.

„Menținem o politică de toleranță zero față de comportamentul inadecvat la evenimentul nostru și ne angajăm să oferim un mediu de lucru sigur și sigur pentru întreg personalul implicat în competiţie. În lumina acestui fapt, comportamentul lui Joost Klein față de un membru al echipei încălcă regulile concursului”, precizează organizatorii.

Marea finală se va desfăşura, în această noapte, cu doar 25 de participanţi.

Citit 2175 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Mai 2024 17:12

1 comentariu

 • postat de comunismul
  Luni, 13 Mai 2024 20:03
  5.13.154.***
  melodia piesa era misto! cu potential de castig! gen eurodance asa! pacat ca a trebuit sa aiba acea altercatie cu una din staff-ul olandei! daca nu se intampla asta! era si el acolo! asa l-au facut castigator pe elvetianul ala! sigur nu arata nici asta normal! dar avea sanse sa castige!
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.