Înghețată cu aromă de cheesecake

Înghețată cu aromă de cheesecake
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente:

250 g cremă de brânză cu 65% grăsime, 250 g smântână pentru gătit, o cutie de lapte condensat îndulcit de 396 g, o linguriță de extract de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 4-5 linguri de biscuiți graham sfărâmați.

Preparare:

Se pun crema de brânză, smântâna, extractul de vanilie și coaja de lămâie într-un castron și se mixează până la obținerea unei texturi foarte fine. Se adaugă laptele condensat și se omogenizează foarte bine. Se răcește crema obținută la frigider, apoi se toarnă în vasul mașinii de înghețată care a fost în prealabil ținut la congelator măcar 12 ore și se îngheață. O alternativă ar fi să se pună crema într-un castron acoperit și să se dea la congelator, amestecând la fiecare 30-40 de minute, pentru a preîntâmpina formarea cristalelor de gheață, până când compoziția devine cremoasă. După ce înghețata este întărită, se pun într-un castron 3-4 linguri de înghețată, se presează cu lingura și se presară cu biscuiți sfărâmați.

Citit 702 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2024 23:45

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Adrian
    Sâmbătă, 22 Iunie 2024 14:03
    37.251.220.***
    Am crezut ca e o noua reteta a bravilor cercetatori de la dunarea de jos...
    1
    0
  • postat de Iulian
    Sâmbătă, 22 Iunie 2024 12:05
    95.76.32.***
    Menopauza nu este o noutate.
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.