Viaţa, dincolo de sticla televizorului - Erou de reality-show

Viaţa, dincolo de sticla televizorului - Erou de reality-show
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ernest Takacs şi Raluca Lăzăruţ au ajuns vedete de televiziune după ce au ieşit din casa Big Brother * Cum este să participi la un reality-show ne-a dezvăluit gălăţeanul Dan Goga, fost concurent la „Magic Taxi”, emisiune difuzată de Kanal D *

Cum ar fi să trăiţi săptămâni în şir într-un spaţiu închis, la comun cu persoane cu caractere total diferite, fiind în permanenţă supravegheat de camere video, înregistrat, privit, ascultat şi judecat de jumătate de ţară? Dacă imaginaţia nu vă joacă feste şi nici nu aţi devenit obiectiv pentru procurorii DNA, înseamnă că sunteţi personaj într-un reality-show difuzat de unul din posturile tv din România. „Big Brother” a fost strămoşul românesc al reality-show-urilor şi doi dintre protagoniştii lui, Ernest Takacs şi Raluca Lăzăruţ, au ajuns azi vedete tv. Gălăţenii nu s-au dat în lături de la participarea la asemenea emisiuni. Chiar în acest moment, un gălăţean pe nume Alexandru speră să-şi găsească aleasa inimii şi a vieţii la „Mireasă pentru fiul meu” de la Antena 1. Cristina din Tecuci tocmai a fost eliminată din „Next Top Model by Cătălin Botezatu”, iar Alin Scafandrul a fost la un pas de a o cuceri pe Bianca Drăguşanu. Ce se întâmplă de fapt în culisele unui reality-show ne-a povestit Dan Goga, un gălăţean care în 2008 a participat la „Magic Taxi”, reality show difuzat de Kanal D.

O joacă devenită ambiţie

„La «Magic Taxi» am ajuns accidental. După un interviu scurt, lucrurile au evoluat şi am ajuns în casa «Magic Taxi». Am stat acolo zece săptămâni. Totul a început ca o joacă, a devenit o ambiţie şi aşa am ajuns în finală. Se filma tot timpul şi purtam în permanenţă lavaliere (microfoane) deschide. Primele zile încerci să fii atent la ce spui, ce faci, dacă te filmează sau nu, apoi devine ceva natural. Eram 16 concurenţi în casă, cu personalităţi diferite, iar intrigile şi implicaţiile organizatorilor făceau ca lucrurile să devină incendiare”, spune Dan.

Cum se nasc marile conflicte? Cât e regie şi cât adevăr? „Ţi se induce o stare. Întrebi pe unul despre altul, creezi suspiciuni, se nasc bârfe, lumea devine nervoasă, se agită şi de la o mică discuţie se ajunge un mare scandal!”, ne-a povestit gălăţeanul.

„Ajunge o dată în viaţă!”

„Nu cred că aş mai participa la încă un reality-show. Ajunge o dată în viaţă! Am trăit bucuria de a fi printre cei aleşi pentru un concurs. După o asemenea experienţă, îţi dai seama că ai greşit în anumite locuri şi încerci să afli unde şi ce, dacă e normal să fii aşa sau nu. Procesele alea de conştiinţă m-au făcut să mă schimb într-un fel sau altul, să mă autocorectez”, spune Dan. N-a devenit o vedetă, dar nu regretă acest lucru: „Foarte rar se întâmplă să fiu recunoscut pe stradă. Şi cei care mă recunosc o fac subtil, doar dacă din coincidenţă ajung să vorbesc cu ei îmi spun: «Pe tine te-am văzut, parcă, la televizor». Dar poţi să vezi pe cineva şi la ştirile de la ora 5… Nu am televizor în casă şi nu m-aş încadra într-o slujbă media”, ne-a spus Dan. La final, i-am cerut un sfat pentru cei care visează să se bage într-un reality-show. „Nu sunt filozof să dau sfaturi, dar cred că e bine să aibă grijă ce îşi doresc, că s-ar putea să li se întâmple! Le-aş mai spune că trebuie să se autodepăşească dacă vor să dovedească cine sunt şi că trebuie să fie foarte atenţi la imaginea lor pentru că televiziunea nu arată ceea ce sunt ei, ci o creaţie a lor, plus a celor din spatele camerei. Dar până la urmă este o experienţă bună din care poţi să faci un pas spre a deveni mai bun”, spune Dan Goga.

Sexy Raluca şi Fratele cel Mare

„Big Brother”-ul i-a purtat noroc Ralucăi Lăzăruţ. Tânără, frumoasă şi dornică de o carieră pe sticlă, a intrat în casa „Fratelui mai Mare” de la Prima Tv. La un moment dat, şocaţi de lipsa uşii de la baie şi de discuţiile deschise despre sex din casă, părinţii au vrut să o scoată de acolo, dar au renunţat. De la „Big Brother”, Raluca a pozat în tot soiul de reviste pentru bărbaţi, a lucrat la Antena 2, iar acum le explică românilor cum să cumpere cartoane la SuperBingo Metropolis, pe Antena 1. Îmbrăcată sau nu, este considerată una dintre cele mai frumoase si ambiţioase femei din România. „Big Brother” a ales bine!

Ernest Takacs, unul dintre cei mai nonconformişti concurenţi ai primului „Big Brother” a ajuns acum să prezinte emisiuni în care toate conflictele se desfăşoară după un scenariu şi o regie stabilite, cu personaje fictive jucate de amatori plătiţi cu ziua sau pe emisiune.

Citit 2482 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2011 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.