Gabriel Hennessey caută fete frumoase la Galaţi

Gabriel Hennessey caută fete frumoase la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, de la ora 14, la Club Planet, sunt aşteptate toate fetele cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani şi cu minimum 1,68 m înălţime. Celebrul fotograf Gabriel Hennessey va veni la Galaţi pentru a găsi cât mai multe fete frumoase în ideea de a le oferi oportunitatea să ajungă modele internaţionale. Cu ocazia venirii la Galaţi, Gabriel Hnnessey ne-a acordat un interviu în exclusivitate, în care vorbeşte despre cariera lui de fotograf.

- Ai venit în România pentru studii. Cum ţi-ai dat seama că România este ţara în care vrei să locuieşti? Ce a spus familia ta despre decizia de a te face român?

- Am venit în România pentru un doctorat la Arhitectură pentru că Institutul Ion Mincu este renumit şi, în plus, unchiul meu avea afaceri cu automobile Dacia. Aici am reuşit să mă realizez profesional. România m-a primit de la început cu braţele deschise şi m-am simţit foarte bine. Părinţii mei sunt fericiţi pentru că eu sunt fericit şi reuşesc să mă împlinesc aici.

- Cum arată începutul carierei de fotograf?

- Eu am terminat arhitectura, şi, în paralel, întotdeauna am fost aproape de lumea modei.  La început ca model pentru reclame tv şi apoi ca booker şi scouter pentru Elite Model Look. În 98 şi 99 am fost director la agenţia Elite în România, aşa am început să cochetez cu fotografia. În martie 2000 am decis să mă folosesc de cunoştinţele mele din arhitectură, adică lumina, perspectiva, istoria artei etc, şi să le combin cu lumea modellingului şi să încerc fotografia. Aşa am cumpărat un aparat profesional la mâna a doua.

- Ce te-a atras la fotografie atât de mult încât să renunţi la arhitectură?

- Femeile… Pe de altă parte, aceste două profesii seamănă foarte mult, au aceleaşi principi şi au nevoie de aproape aceleaşi cunoştinţe. Pur şi simplu le pui în aplicare în diferite forme... Şi eu le prefer pe cele feminine.

- Eşti singurul fotograf din ţară al cărui nume apare frecvent în presa tabloid. Consideri că ai fost ajutat, în cariera de fotograf, de faptul că erai deja cunoscut ca model?

- Cum am zis, pregătirea mea începuse cu mult timp în urmă. Sculptură la şcoală, facultate de arhitectură (tot ce înseamnă istoria artei, perspectivă, teoria culorilor, lumină etc), şi meseria mea de booker şi scouter cu Elite Model Look, această pregătire, împreună cu o dorinţa de a fi numărul unu a fost şi este cheia succesului. M-a ajutat personalitatea pe care o am şi care este căutată de presă.

- Ce trebuie să ai în această meserie pentru a reuşi?

- În primul rând creativitate. După aceea îţi trebuie noţiuni de culoare, lumină, perspectivă, proporţia artei, tehnica etc. În plus îţi trebuie personalitate, să oferi ceva nou industriei, să doreşti mult şi, desigur, să ai arta în sânge.

- Care au fost primele contracte importante care te-au propulsat în elita fotografilor de modă din România?

- La început am avut încrederea doamnei Levintza, cu care am făcut primul meu catalog, apoi au fost revistele Cosmopolitan, Avantaje sau Tabu, care au lucrat cu mine chiar dacă eram la început. Astăzi, piaţa naţională de fashion am acoperit-o în procent de 80 la sută.  Fotografia de  pe coperta pentru CD-ul Anastacia, pentru Sony Music New York, sau campania Mondial ETAM (lenjerie franceză) îmi deschid uşile în lumea fashion...

- Te consideri realizat pe plan profesional?

- Da! Consider ca am reuşit să mă impun în piaţa din România şi să mă menţin în top timp de 10 ani.

- Care sunt cele mai importante realizări ale tale? Cu ce te mândreşti cel mai mult? De ce?

- Nu ştiu, mă mândresc de exemplu că am venit aici ca student la arhitectură fără să cunosc pe nimeni şi azi pot să fac o expoziţie foto cu personalităţi marcante ale României şi lucrările mele să fie vândute în scop caritabil, strângând astfel  31.000 de euro.

- Cu ce premiu/colaborare te mândreşti cel mai mult?

- Am făcut o expoziţie împotriva cancerului cu cele mai importante personalităţi feminine din ţară şi au fost donaţi peste 30.000 de euro, şi un calendar pentru UNHCR, pentru care am donat 8.000 de euro. În plus am colaborat cu Anastacia şi am câştigat premiul cel mai bun fotograf de modă la Pantene Beauty Awards de trei ori.

- Ce ar vrea Gabriel Hennessey să citească in presă despre el ?

- Aş vrea să citesc despre fotografiile mele şi despre fetele frumoase pe care le-am descoperit şi au ajuns să lucreze la nivel internaţional.

- Ce înseamnă, în viziunea ta, o femeie frumoasă?

- Depinde. Un model frumos are anumite măsuri, are „oase” bune. Dacă e să vorbim în general, o femeie frumoasă este aceea care radiază, care are o poveste de spus... e greu de explicat.

- Cu ce ocazie la Galaţi?

- La Galaţi vin la un mare casting în care sper să descopăr câteva fete care vor să devină modele internaţionale. Eu am toate contactele şi posibilităţi pentru a lucra, lansa şi trimite în străinătate acele fete care vor îndeplini condiţiile cerute. La castingul de la Club Planet aştept toate fetele între 14 şi 24 de ani, cu minim 1.68 înălţime. Este ocazia perfectă pentru a fi văzute direct de mine şi de a începe o carieră în modelling.

 

Citit 2268 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2011 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.