Când vine vorba despre alimentație echilibrată legumele sunt salvarea și pentru silueta, dar și pentru sănătatea noastră, arată medicul nutriționist Mihaela Bilic.
”De ce legume? Pentru că ne aduc vitamine, minerale, apă, fibre și foarte puține calorii. Ar trebui să învățăm să mâncăm legume cu orice: legume cu carne, legume cu pește, legume cu brânză. Legumele trebuie să umple jumătate din farfuria noastră. Aduc culoare farfuriei și aduc volum. Cu legume ni se pare că mâncăm mult, însă acolo nu avem decât vitamine și minerale, cum vă spuneam, iar când vine vorba despre hrană echilibrată, de la copii până la bunici, trebuie să învățăm să punem legume în farfurie, pentru că legumele înseamnă bunătăți venite din sol.
Ele aduc și culeg de acolo vitaminele și mineralele de care avem nevoie. Fotosinteza transformă toate elementele din aer și din apă în substanțe nutritive. Legumele știu să facă asta și, spre deosebire de fructe, nu au niciun pic de zahăr, așa că adio probleme de siluetă. Putem să mâncăm legume fără limită de cantitate. Aș spune chiar că sunt singurele alimente la care nu avem restricții. Puneți legume în farfurie, sănătate, culoare, volum mare și puține calorii", a explicat medicul nutriționist.