Sufleul de cartofi, ideal pentru o seară în familie

Sufleul de cartofi, ideal pentru o seară în familie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente: 8 cartofi, 1 linguriță unt, 3 ouă, 4 linguri smântână, 1/2 legătură mărar verde, sare, piper, 150 gr cașcaval, 1 lingură ulei.

Preparare: Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert cu sare și unt. Din momentul în care încep să fiarbă, îi lăsăm circa 20 de minute pe foc, apoi îi scurgem. Gălbenușurile le mixăm cu un praf de sare, piper, smântână, apoi adăugăm mărarul verde tocat mărunt. Separat, batem albușurile spumă, le încorporăm peste gălbenușuri cu o paletă de silicon, cu mișcări de sus în jos. Peste acest amestec încorporăm cartofii. Cașcavalul îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ungem un vas ceramic cu ulei, punem jumătate din amestecul de cartofi, un strat de cașcaval ras, restul de cartofi și deasupra iar cașcaval. Introducem sufleul în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, până se rumenește frumos. Când este gata îl scoatem să se răcorească puțin apoi putem servi cu niște savuroase pulpe de pui în vin sau cu pulpe de pui în sos de bere, fragede și gustoase, totul acompaniat de o salata de varză, cu morcov și ceapă verde. Poftă bună! mâncare ideală pentru o seară în familie sau chiar pentru o cină cu oaspeți deosebiți care vor fi cu siguranță impresionați de savoarea gustului.

Citit 616 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Octombrie 2024 01:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.