Griș cu lapte

Griș cu lapte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 550 ml lapte, 30 g unt 82% grăsime, 50 g zahăr, 50 grame griș, un praf de sare, vanilie, scorțișoară.

Preparare: Punem la fiert laptele până dă în clocot. Atenție, însă, să nu dea în foc! Adăugăm vanilia, zahărul, sarea și untul și amestecăm până se topește untul și se dizolvă zahărul. Luăm cratița de pe foc și adăugăm grișul în ploaie, amestecând continuu (puteți folosi și un tel), apoi așezăm cratița înapoi pe foc și fierbem grișul cu lapte până se îngroașă. Timpul de fierbere depinde de calitatea și tipul grișului folosit. Gustați ca să vedeți dacă este fiert, acesta nu trebuie să crănțăne în dinți. Astfel, obținem un griș cu lapte foarte cremos și fin, care se poate turna imediat în farfurii adânci, boluri, cești etc. Puteți servi grișul cu dulcețuri, siropuri de casă sau simplu. Puteți folosi pudra de scorțișoară și piure aromat de mere, dar la fel de bine se asezonează și cu cacao pudră, presărată deasupra. Se poate adăuga mai mult zahăr dacă vă place grișul mai dulce, însă trebuie să se țină cont de faptul că se mai pun ulterior dulceață sau sirop, iar atunci e de preferat să fie gătit mai puțin dulce.

Citit 555 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2024 19:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.