Consumul de zahăr duce la scăderea imunității

Consumul de zahăr duce la scăderea imunității
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă și explică de ce zahărul e unul dintre cele mai nocive alimente

Poate să scadă imunitatea considerabil și, de asemenea, e un inamic al tinereții. Alimentul distruge sistemul imunitar cu 94 la sută în doar trei zile.

Copiii sunt înnebuniți de tot ce înseamnă dulce, dar și nouă, adulților, ne plac produsele cu zahăr. Totusi, părinții trebuie sa fie foarte atenți la acest lucru, mai ales pentru copii.

Consumul excesiv de zahăr nu este deloc recomandat. În emisiunea "La Măruță", Mihaela Bilic a spus: "Există un studiu care arată că 100 de grame de zahăr, cât are cam un litru de băutură carbogazoasă, scad imunitatea cu 94 la sută în următoarele 3 zile".

În schimb, toată lumea ar trebui să consume proteine, deoarece sunt foarte benefice. Carnea, peștele și ouăle sunt toate surse de proteine.

"Zahărul este și un inamic sigur pentru tineri. Principalul factor de îmbătrânire este zahărul. Îmbătrânirea are loc după ce oxidarea la nivelul celulelor este crescută de zahăr. De aceea, gândiți-vă că zahărul este dușmanul tinereții. Poate că atunci vă va fi mai ușor să renunțați la el", a adăugat celebra nutriționistă.

45 de motive ca să nu consumi zahăr

Există cel puțin 45 de motive pentru care ar trebui să eviți zahărul în exces, potrivit unui studiu. Specialiștii OMS recomandă limitarea consumului de zaharuri libere la cel mult șase lingurițe pe zi. Consumul crescut de zaharuri libere a fost asociat cu zeci de riscuri pentru sănătate, în urma unei ample analize. Printre acestea se numără diabetul, guta, obezitatea, hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, cancerul, astmul, cariile, depresia și decesul prematur. Cercetarea a fost publicată în revista științifică BMJ. Cercetătorii au identificat o asociere puternică între zahărul în exces și 18 afecțiuni endocrine/metabolice, 10 complicații cardiovasculare, 7 tipuri de cancere, alte 10 afecțiuni - neuropsihiatrice, hepatice, alergice, osoase și dentare. Zaharurile libere sunt cele adăugate în timpul procesării alimentelor.

 

Citit 437 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2024 12:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.