Dansul ca stil de viaţă

Dansul ca stil de viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concursul naţional de streetdance şi breakdance, „Music I like to Funk”, s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă la Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi. Muzică la maximum, atmosferă plină de energie, entuziasm, agitaţie, mişcări şi coregrafii ameţitoare – aceste lucruri au fost ingredientele unui spectacol inedit, oferit de concurenţi. Înscrierile la concurs s-au făcut pe loc, fiecare echipă având posibilitatea să participe la mai multe categorii ale stilului de dans ales. Îmbrăcaţi cu haine cât mai largi, pentru a avea libertatea mişcării şi însoţite de pantofi sport coloraţi, înainte de competiţie, tinerii îşi exersau de zor mişcările cu care sperau să impresioneze juriul.

Pe ritmuri antrenante, concurenţii au oferit atât juriului, cât şi privitorilor din sală, un spectacol captivant şi impresionant. Juriul format din dansatori şi coregrafi din Olanda, Franţa, România, Rusia şi Ucraina a avut o sarcină grea, deoarece toţi participanţii erau bine pregătiţi. La concursul de breakdance, organizat pe categoriile 2 vs. 2 şi 4 vs. 4 (duel între echipe de câte 2, respectiv 4 membri), învingătoare au fost: trupa Trouble Bboyz (4 vs. 4), care a primit 800 de lei şi trupa DLT (2 vs. 2), care a primit 400 de lei. Competiţia de streetdance (2 vs. 2) a cuprins mai multe categorii, iar perechile câştigătoare sunt: Dana Maria Matei şi Alexandra Grigorescu din Bucureşti (categoria locking), Ionuţ Manzat – Bistriţa şi George Ivanov – Galaţi (house), Mircea Exarcu - Bucureşti şi din nou, Ionuţ Manzat (popping), Andrei Pandrea – Bucureşti şi George Ivanov (hip-hop).

Fiecare echipă a primit câte un premiu în valoare de 300 de lei. Câştigătorul ultimei categorii, seven 2 smoke, este Boramet Ergean (Constanţa), care a primit 200 de lei. „Nu mă aşteptam să câştig, pentru că nu am participat pentru premiu. Toţi concurenţii se cunosc între ei, sunt fericiţi că se revăd şi că dansează pe aceeaşi scenă. Nu avem o coregrafie stabilită, decât cea în care dansăm simultan cu partenerul. Toate mişcările ne vin pe moment, mai ales pentru că nu cunoşteam melodiile. Pentru noi e foarte uşor. Dansul e ca un stil de viaţă”, ne-a spus George Ivanov (23 de ani), din Galaţi, câştigător la două dintre secţiuni.

Citit 1198 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.