Prăjitura „Parlament”

Prăjitura „Parlament”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingrediente blat: 2 căni nucă prăjită, 7 albușuri, 7 linguri zahăr, 7 linguri nucă măcinată, 3 linguri făină, 1 plic praf de copt; ingrediente cremă: 500 ml frișcă bătută, 7 gălbenușuri, 7 linguri zahăr, 3 linguri apă; în plus: 1 pachet de biscuiți, o cana cafea îndulcită, 400 g cremă de ciocolată din comerț.

Preparare blat: Ungi o tavă cu margarină și pui nuca prăjită, atât cât să acopere toată suprafața tăvii. Pregătești blatul din 7 albușuri bătute cu 7 linguri zahăr, 7 linguri de nucă măcinată, cele 3 linguri de făină și praful de copt. Torni compoziția obținută peste nuca din tavă și o dai la cuptor, la foc potrivit. Când e copt blatul, îl răstorni și pui peste el cremă de ciocolată, apoi așezi biscuiții înmuiați în cafea.

Preparare cremă: Cele 7 gălbenușuri le amesteci cu 7 linguri de zahăr și cu 3 linguri de apă, le pui pe baie de aburi și le fierbi până se îngroașă puțin. Când e gata crema, lași amestecul la răcit, apoi pui frișca bătută și amesteci bine până la omogenizare. Pui crema peste biscuiți, ornezi prăjitura cu cacao și o lași la frigider. După câteva ore, e bună de servit.

 

Citit 571 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2025 14:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.