Lăsata Secului de carne. Tradiții și obiceiuri

Lăsata Secului de carne. Tradiții și obiceiuri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform tradiției populare, în această zi, toate bisericile din România îi pomenesc pe cei adormiți și care nu au avut parte de slujbe rânduite la înmormântare.

Datul de pomană în Sâmbăta morților este unul dintre cele mai importante obiceiuri ale zilei. Creștinii duc la biserică, spre a fi slujite de către preoți, colivă, colaci, vin și pachete cu plăcinte, brânzeturi, piftie, carne, sarmale, mere şi alte fructe.

Se spune că tot ceea ce rămâne nemâncat în Sâmbăta morților se aruncă și nu se păstrează pentru a doua zi, când avem Duminica Lăsatului Secului de carne, altfel iarna se va răzbuna și va trimite valuri de nămeți peste cei ce nu respectă aceste rânduieli.

Citit 684 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2025 16:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.