Legume la cuptor în sos tomat, o amintire a copilăriei de altădată

Legume la cuptor în sos tomat, o amintire a copilăriei de altădată
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Acest preparat deosebit de gustos este compus din legume proaspete, care gătite la cuptor își păstrează toate proprietățile nutritive de bază. Deși este considerat un fel de mâncare recomandat în zilele de post, legumele la cuptor gătite în sos tomat pot constitui garnituri pentru paste, friptură sau chiar pește.

Vă prezentăm o rețetă tradițională, capabilă să redea gustul copilăriei de altădată, mâncare pe care bunicile noastre o făceau în cuptoarele de la țară și care era servită cu mămăliguță. Combinată cu aceasta, legumele au un gust mai intens, iar aromele lor se combină pentru o savoare desăvârșită. Nutriționiștii recomandă pe cât de mult posibil gătirea preparatelor la cuptor în defavoarea celor gătite în ulei.

Ingrediente: 100 g pastă de roșii, 2 dovlecei, 2 zucchini (dovlecei de culoare verde închis), 2 vinete, 4 roșii, 4 căței de usturoi, ulei de măsline, pătrunjel proaspăt, sare, piper.

Preparare: Se spală, se curăță toate legumele și se taie rondele. Se pun într-o tavă, alternându-se din fiecare. Pasta de roșii se amestecă cu 5 linguri de ulei, pătrunjel tocat, usturoi pisat, sare și piper. Se toarnă amestecul peste legume și se coc 45 de minute la foc moderat. Se servesc fierbinți, ornate cu pătrunjel tocat.

Citit 877 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2025 22:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.