Luni se lasă sec - Intrăm în Postul Naşterii Domnului

Luni se lasă sec - Intrăm în Postul Naşterii Domnului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 14 noiembrie, toată suflarea creştinească va lăsa sec, iar din 15 noiembrie intrăm în perioada de Post a Naşterii Domnului.  Sfinţii Părinţi ai Bisericii noastre ne invită pe ţoţi să schimbăm ceva în mentalitatea şi atitudinea noastră, să nutrim gânduri bune şi să facem fapte bune pentru semeni. Sub aspectul alimentaţiei, perioada din Postul Crăciunului nu e la fel de aspră cu cea din postul Învierii Domnului, însă dincolo de abţinerea de la alimentele „de dulce” - produse din lapte, carne, ouă - trebuie să avem cu noi buna credinţă şi buna cuviinţă faţă de semeni.

Postul va dura până pe 24 decembrie inclusiv, când prăznuim Ajunul Crăciunului, pentru ca pe 25 decembrie să-L primim pe Pruncul Iisus abia născut. O caracteristică a acestei perioade este faptul că începând din a doua săptămână a postului, în zilele de sâmbătă şi duminică sunt dezlegări la peşte.

Dragostea, lumina,  milostenia şi buna credinţă trebuie să ne însoţească în tot ce facem, măcar în această perioadă.  Post cu lumină!

Citit 1154 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2011 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.