Ingrediente: 2 bucăți piept de rață, 1 ceapă mică, 2 portocale mari, 80 mililitri de vin alb, sare, piper, 1 linguriță boabe de piper de 4 culori, 1 lingură de miere.
Preparare: Pieptul de rață se spală, apoi se șterge cu șervetele. Pielea se crestează, se presară sare și piper pe ambele părți. Într-o tigaie se pun bucățile de piept, cu pielea în jos, apoi se aprinde focul și se lasă 4-5 minute în primă fază, apoi, când se întoarce cu pielea în sus, se mai lasă 2-3 minute.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun bucățile de carne din tigaie, cu pielea în sus. Le introduceți în cuptorul încins, la 180 de grade, pentru 11 minute.
Cât timp stă pieptul la cuptor, se pregătește sosul. În tigaia în care s-a rumenit rața, se pune ceapa tăiată în sferturi și se lasă 1-2 minute. Stoarceți bine portocalele, iar sucul obtinut îl turnați în tigaie. Presărați sare şi puneţi boabele de piper, lăsați să fiarbă cam 3 minute la foc potrivit, apoi adăugați și vinul. Când sosul s-a îngroșat bine, puneți mierea, amestecați bine până se dizolvă și luaţi sosul de pe foc.
Scoateți rața din cuptor după cele 11 minute, o puneți pe un tocător și o lăsați 2-3 minute să se odihnească. Feliați pieptul și îl serviți cu sosul de portocale.