Buretele de mai, un superaliment natural de primăvară

Buretele de mai, un superaliment natural de primăvară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Buretele-lui-Sfântu’ Gheorghe, sau buretele de mai (Calocybe gambosa), este deliciul vedetă al primăverii.

Aceste ciuperci apar spontan la margine de pădure şi pe pajişti curate, imediat după primele ploi calde.

În medicina alternativă sunt preţuite pentru conţinutul bogat în proteine uşor asimilabile, fibre şi antioxidanţi - în special ergotionină, un protector celular puternic. Aportul ridicat de vitamine din complexul B şi minerale (seleniu, potasiu, fosfor) susţine imunitatea, reglează tensiunea arterială şi stimulează metabolismul.

Consumaţi-le sotate scurt, pentru a păstra enzimele digestive ce echilibrează flora intestinală şi reduc inflamaţia. Pentru un plus de efect detoxifiant, combinaţi-le cu verdeţuri proaspete şi un strop de ulei de măsline.

Citit 205 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2025 09:36

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro