Secretele sorțișoarei: gust, aromă și leac

Secretele sorțișoarei: gust, aromă și leac
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aromată, dulce-picantă și nelipsită din deserturi, scorțișoara este mai mult decât un simplu condiment. Această mirodenie are efecte antiinflamatoare, antioxidante și antibacteriene. Este recomandată pentru reglarea glicemiei, fiind de ajutor în prevenirea diabetului de tip 2. De asemenea, sprijină digestia, combate balonarea și poate ajuta la reducerea colesterolului „rău”.

Un alt beneficiu important este stimularea circulației și încălzirea organismului, mai ales în sezonul rece. În plus, scorțișoara are efecte tonice asupra sistemului nervos, reducând oboseala și îmbunătățind capacitatea de concentrare.

Poate fi consumată sub formă de pulbere, în ceaiuri sau adăugată în diverse preparate. Totuși, trebuie consumată cu moderație: excesul poate deveni nociv, mai ales în cazul scorțișoarei cassia, care conține cantități mari de cumarină.

Citit 380 ori Ultima modificare Luni, 26 Mai 2025 12:31

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro