Populare în lumea întreagă, cocktailurile sunt rezultatul mixurilor delicioase dintre băuturi alcoolice tari, sucuri de fructe savuroase și diverse ingrediente inedite. Chiar dacă unii barmani au dus prepararea lor la nivel de artă, oricine poate folosi câteva rețete simple pentru a obține cocktailuri gustoase, perfecte pentru a însufleți orice petrecere.
În limba tahitiană, cuvântul „Maita'i” înseamnă „bun”. Chiar dacă acest cocktail are o savoare exotică ce te poate duce cu gândul la insulele polineziene, el este originar de fapt din California.
Ingrediente: 45 ml rom alb, 45 ml rom negru sau maro, 25 ml triplu sec, 15 ml suc de portocale, 25 ml suc de lămâie sau limetă, 60 ml suc de ananas.
Preparare: toate ingredientele se amestecă într-un shaker, mai puțin romul negru sau maro, care se adaugă la final. „Mai Tai” este un cocktail destul de complex și nu există două rețete identice. Astfel, se poate înlocui sucul de portocale cu curaçao de portocale și se poate adăuga sirop de migdale sau zahăr brun, pentru a îndulci băutura.
De obicei, „Mai Tai” se ornează cu o cireașă și se servește întotdeauna în pahar rocks. Poate fi servit acasă, în compania prietenilor, la o terasă sau pe malul mării.