Rețetă ideală pentru orice eveniment festiv în familie, biscuiții sunt superfragezi și se topesc pur și simplu în gură. Se pregătesc rapid și sunt ideali de preparat împreună cu cei mici, dar și de decorat de sărbătoare după propria imaginație.
Ingrediente: 200 g de făină, 100 g de zahăr alb, 120 g de unt cu 80% grăsime, 2 gălbenușuri, 1/2 linguriță de vanilie măcinată,1 praf mic de sare.
Preparare: Scoatem untul cu 30 minute înainte să ne apucăm de aluat. Cum s-a înmuiat untul, cu ajutorul unui mixer îl amestecăm cu zahărul, sarea și vanilia timp de câteva minute. Adăugăm apoi gălbenușurile și le încorporăm în aluat. Adăugăm făina peste mixul de unt și amestecăm fix cât să încorporăm într-un aluat omogen moale. Cu cât aluatul este mai moale, cu atât vom obține un biscuite mai fraged. Mutăm aluatul într-o folie de plastic și o dăm la frigider pentru 15-30 de minute. Scoatem aluatul, îl punem între două hârtii de copt și îl întindem într-o foaie subțire. Dăm foaia la rece pe o tavă, ca să o păstrăm dreaptă. Imediat ce se va răci, va fi ușor să decupăm și să mutăm biscuiții pe tava în care îi vom coace, păstrându-și forma în timp ce îi transferăm. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade fără ventițație și coacem biscuiții pentru 12-13 minute. Îi lăsăm se se răcească și îi decorăm după propria imaginație.