Casă de piatră! Miri de Ziua Îndrăgostiţilor
Foto: Foto: Sorin Pană

Casă de piatră! Miri de Ziua Îndrăgostiţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nici nămeţii înalţi care aproape baricadau intrările în sediul Stării Civile, nici frigul, nici treptele mai alunecoase decât un patinoar natural şi nici măcar cele trei ceasuri rele ale unei zile de marţi nu au stat în calea celor patru cupluri care s-au căsătorit ieri * Dragostea care strălucea în privirile mirilor, entuziasmul general şi căldura din suflete sunt tot atâtea semne că perechile care au devenit ieri soţ şi soţie au păşit cu dreptul în viaţa în doi * Iar auspiciile bune ale Zilei Îndrăgostiţilor nu pot fi puse la îndoială * 

De Valentine’s Day, îndrăgostiţii se dau în vânt după un certificat de căsătorie de-o zi. Ei bine, patru cupluri au ales Ziua Îndrăgostiţilor ca să devină soţ şi soţie nu pentru o zi, ci pentru o viaţă întreagă! La Starea Civilă de la parterul blocului A4, patru perechi cu alai au spus ieri „Da” în faţa lumii întregi. Hotărârea de a spune „Stop!” burlăciei şi a intra în „instituţia” familiei poate fi una dificilă.

Pentru mirii Zilei Îndrăgostiţilor provocarea a fost cu atât mai mare cu cât nămeţii de pe marginea străzii Traian aproape că baricadau cele două poteci înguste către sediul Stării Civile. Vă daţi seama ce „plăcere” pentru emoţionatele mirese să meargă cu pantofii eleganţi prin zăpada înaltă! Iar urcarea treptelor şi accesul către uşa Casei Căsătoriilor se putea transforma în patinaj artistic sau viteză, în funcţie de „elanul” nuntaşilor sau al mirilor. Lăsând la o parte condiţiile meteo şi dezinteresul autorităţilor de a deszăpezi şi pregăti aşa cum se cuvine Starea Civilă, instituţie importantă pentru un oraş civilizat, să le dăm cuvântul protagoniştilor zilei.

Fericire pe toată linia

„Suntem fericiţi că ne căsătorim astăzi. Pentru noi este o zi specială”, ne-au declarat Geanina Chiş şi Vasile Neagu, primii miri ai zilei. Emoţionat, înainte de a păşi în (aşa-zisa) sală de aşteptare, mirele a mai tras un fum din ultima ţigară fumată în postura de burlac, prietenii făcând glume pe seama asta.

Pentru tânăra Ana-Mirela faptul că a devenit doamna Dumitru a fost un minunat cadou de Ziua Îndrăgostiţilor. „M-a cerut de soţie acum două săptămâni”, ne-a mărturisit mireasa, în timp ce îşi sorbea din priviri alesul inimii, pe Cristi-Eduard Dumitru.

„Nu ne sperie nimic, nici frigul, nici zăpada, nici ziua de marţi sau de miercuri”, ne-a răspuns mucalit mirele. Băieţelul lor, în vârstă de doi anişori, Cristi-Rafael se va putea mândri peste ani că a asistat şi chiar apare în poze la căsătoria civilă a părinţilor lui; asta spre deosebire de frăţiorul sau surioara lui mai mică, aflat în acel moment într-un loc confortabil şi cald – în burtica mamei lui.   Îmbrăcaţi de iarnă, dar cu zâmbetele mai strălucitoare decât orice haine de ocazie, mirii şi nuntaşii formau o gaşcă veselă.

Tuturor familiilor le dorim Casă de piatră, sănătate, fericire şi numai bucurii!

Citit 1509 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2012 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.