Frumuseţea iernii în imagini (FOTOREPORTAJ)
Foto: Foto: Sorin Pană, Bogdan Codrescu

Frumuseţea iernii în imagini (FOTOREPORTAJ)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dincolo de frigul năprasnic, drumurile închise, maşinile înzăpezite şi circulaţia îngreunată, trebuie să recunoaştem că iarna ne oferă şi privelişti impresionante, plăcute la vedere. Asta dacă ne oprim câteva minute şi admirăm ce e în jur. Cu toate neplăcerile şi piedicile pe care ni le pune este, totuşi, o iarnă frumoasă. De sus, e altfel. Nimic nu este mai frumos decât să priveşti din altă perspectivă oraşul în care trăieşti. Un peisaj care-ţi taie respiraţia este cel văzut de sus.



Din Turnul de televiziune sunt surprinse în imagine atât o parte din oraş, cât Dunărea acoperită de zăpadă – un adevărat răsfăţ pentru ochii celor care pot cuprinde astfel o perspectivă largă a Galaţiului. Frigul şi zăpada nu descurajează îndrăgostiţii care ies la plimbare pe Faleză sau se opresc câteva minute să admire Dunărea îngheţată. Îmbrăţişările sunt calde chiar şi la temperaturi sub zero grade.

Faleza de poveste

Faleza oferă cele mai spectaculoase spectaculoase imagini în timpul iernii. Acoperit de zăpadă, alături de copacii goi, foişorul pare deprins dintr-un basm popular. Tot pe faleză, zeci de copaci desfrunziţi şi ninşi ne arată forme care mai de care mai interesante, în toată splendoarea lor. Dacă ne oprim puţin şi îndurăm frigul pentru a-i admira, ne vom trezi că „a te fura peisajul” capătă sens.



Altădată anost şi neinteresant, indicele calităţii aerului de la Păpădie aduce o pată de culoare printre crengile copacilor albi din jurul lui. Aici ne aflăm la îmbinarea dintre tehnologie şi natură. Noaptea face ca peisajul de iarnă să fie unul de basm, indiferent ce anume privim. Până şi o străduţă plină de maşini şi acoperite de zăpadă pot constitui o imagine frumoasă, chiar dacă în timpul zilei, magia dispare.

Citit 2472 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 09:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.