Gălăţeanca Ana Mardare, în finala Eurovision România

Gălăţeanca Ana Mardare, în finala Eurovision România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Artista gălăţeancă Ana Mardare, o prezenţă discretă, dar constantă pe podiumul competiţiilor muzicale care ne-au mai rămas, va intra sâmbătă în bătălia vocilor care vor să reprezinte România la Eurovision. Selecţia Naţională va fi transmisă pe 10 martie, în direct, la TVR1, TVR HD şi TVR Internaţional. Vocea Anei Mardare se va face auzită de două ori pe scena finalei, deoarece artista s-a calificat cu două piese, una mai sensibilă decât cealaltă - “This must be love” şi “If you find simple words to say”, între cele 15 melodii dintre care va fi aleasă învingătoarea.

Ana Mardare provine dintr-o familie de muzicieni, a fost eleva profesorilor Margareta şi Gabor Kiss, dar s-a pregătit şi cu soprana Silvia Voinea. Cel mai recent premiu obţinut este locul al II-lea la Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2011, secţiunea creaţie cu piesa „Mereu Învingător” a compozitorului Tudy Zaharescu. Ar mai fi de spus că Ana Mardare lucrează în prezent la cel de-al doilea album al său, după ce în 2007 şi-a lansat primul CD – „Eu”. 

Revenind la competiţia de sâmbătă, comentariile postate de cei care au ascultat piesele cântate de Ana Mardare pe site-ul TVR sunt laudative la adresa vocii şi a talentului tinerei artiste. Rămâne, însă, de văzut dacă la finalul serii de muzică, Ana Mardare va pune mâna pe biletul câştigător către Baku, capitala azeră, unde, în a doua jumătate a lunii mai, se va desfăşura concursul internaţional.

Citit 1732 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2012 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.