Mirii de aur ai Galaţiului
Foto: Foto: Sorin Pană

Mirii de aur ai Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă promoţie de miri de aur a fost sărbătorită ieri la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. Cele 145 de perechi care şi-au spus „Da” în urmă cu 50 de ani, iar unii chiar şi cu câte 52 sau 53 de ani, au fost premiate de municipalitate şi s-au simţit minunat. Buchetul de flori, diploma care atestă jumătatea de veac de viaţă în doi, dar şi cecul în valoare de 500 de lei au fost completate cu darul de suflet oferit de Teatrul Muzical – un spectacol cu îndrăgitul artist al generaţiei lor, Teodor Munteanu. Aflat în postura de gazdă a unor adevăraţi campioni ai căsniciei, directorul Muzicalului, Teodor Niţă, a avut parte de emoţii în plus: printre premianţi s-au aflat şi părinţii săi, Georgica şi Vasile Niţă. Înconjuraţi de atâta longevitate şi statornicie în mariaj, am profitat de ocazie şi am încercat să aflăm care este secretul unei căsnicii de aur:

Familia Niţă: „Multă înţelegere, înţelepciune şi toleranţă din partea amândurora, în asta constă secretul căsniciei. Fiul nostru este un familist convins, are o soţie deosebită şi doi copii minunaţi. Este înţelept, ştie ce are de făcut şi probabil că a avut ce învăţa şi de la noi. Am ştiut să fim şi mai aspri, dar şi mai indulgenţi când a fost cazul”.

Familia Catrina: „Anii nu au trecut greu, ci frumos. Singurul lucru de care ne pare rău în cei 50 de ani este că nu am avut o fată. Atât. Mă rog la Dumnezeu să fim sănătoşi. Avem trei băieţi şi două nurori, dar nu sunt aşa cum am fost noi. Pe tineri i-aş sfătui să se înţeleagă, să se accepte unul cu celălalt şi la bine şi la rău”.

Familia Drăgan: „Cu bune, cu rele, am trecut peste toate. Avem două fete şi un băiat, sunt la casele lor, avem şase nepoţi şi un strănepot. Ne pare foarte rău când vedem că unele cupluri se despart. Nu au locuinţe, nu au locuri de muncă şi probabil din cauza asta nu se înţeleg. Într-o căsnicie, trebuie să fim precauţi faţă de tot ceea ce ni se întâmplă. Bine şi rău, trebuie să le împărţim”.

Familia Chihaia: „Sunt momente foarte fericite pentru noi, care am reuşit să parcurgem o etapă importantă din viaţă, poate chiar cea mai mare. Încercăm acum să ne prelungim viaţa şi bucuriile”.

Emoţii şi mai mari

Teodor Niţă nu a fost singurul fiu care a asistat la festivitatea de premiere a părinţilor de la care a învăţat ce înseamnă să ai o familie adevărată şi o căsnicie fericită. Nicoleta Dicianu, fiica unui cuplu sărbătorit ieri ne-a mărturisit: „Este foarte emoţionant să vezi atâţia oameni în vârstă care s-au respectat, s-au iubit şi s-au înţeles unul pe celălalt. Principala regulă a căsniciei pe care am învăţat-o de la părinţii mei este respectul, apoi vin dragostea, şi înţelegerea”.

Numărul total al perechilor pe care Primăria le-a premiat pentru jumătate de veac de căsnicie se apropie deja de 4.000.

 

 

Foto: Sorin Pană

 

 

 

 

 

 

 

Citit 1299 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2012 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.